Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν για μίζες!Παραγγελιές 4 δισ. ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς από την Ελλάδα

Δημοσίευμα τη γερμανικής εφημερίδας Βild, αναφέρει ότι "η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη με τα χρήματα που έρχονται από την Ε.Ε.".
"Παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας...
και οι μισθοί έχουν περικοπεί, κάποιοι Έλληνες πολιτικοί δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης", επισημαίνει η γνωστή για τα επικριτικά της προς την Ελλάδα δημοσιεύματα .
"Εξήντα ολοκαίνουργια μαχητικά αεροσκάφη σκοπεύει να αγοράσει η Αθήνα, κόστους τεσσάρων δισ. ευρώ με χρήματα που έχουν εισρεύσει από την Ε.Ε. στα άδεια ταμεία!", τονίζει για να συμπληρώσει πως μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ μόνον οι ΗΠΑ ξεπερνούν την Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών, στις δαπάνες στρατιωτικών εξοπλισμών.
"Στη λίστα της Ελλάδας, που είναι ένας από τους καλύτερους αγοραστές όπλων της Ευρώπης, δεν είναι μόνο αεροσκάφη, αλλά υποβρύχια και φρεγάτες. Οι στρατιωτικές δαπάνες έρχονται σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας για την Ελλάδα και από αυτές πρόκειται να ωφεληθούν γερμανικές και γαλλικές εταιρίες. Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα που πρέπει να έχει εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τα μέσα Μαρτίου, αλλά και να βρει 14,5 δις. Ευρώ για να αποπληρώσει παλιότερα δάνεια. Αλλιώς απειλείται με ανεξέλεγκτη πτώχευση", γράφει η εφημερίδα.
dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου