Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Σεβόμαστε την Χάγη γιατί ...έρχονται και άλλα

Την υποχρέωση της Ελλάδας να σεβαστεί την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα Σκόπια, καθώς το ίδιο δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει και για άλλα σημαντικότερα θέματα που μας αφορούν, όπως για παράδειγμα τις θαλάσσιες ζώνες, υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.

Προκληθείς σχετικά από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ ο οποίος ζήτησε...
την άμεση κατάργηση της ενδιάμεσης συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε με νόημα ότι «δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε διατυπώσεις που δεσμεύουν τη χώρα και μπορεί αν μην λειτουργήσουνε με τρόπο ωφέλιμο», επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν προσφέρονται για εύκολες ερμηνείες και πρέπει πάντα να μελετώνται με προσοχή.

«Εγώ από αυτή την απόφαση κρατώ το στοιχείο που καλεί τις δύο χώρες να συνεχίζουν την προσπάθεια κοινά αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της ονομασίας. Σεβόμαστε τις διαδικασίες και δεν αλλάζει τίποτα στην κρυστάλλινη στρατηγική μας για κοινά αποδεκτή λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι η ηγεσία των Σκοπίων δεν θα παρεξηγήσει το περιεχόμενο της απόφασης και τις διευθύνσεις καλόπιστης συμπεριφοράς που δίνει καθώς σε διαφορετική περίπτωση "δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους όσον αφορά την ένταξή τους σε ευρωατλαντικούς θεσμούς".

"Θέλω να πιστεύω η ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα είναι πιο.......
υπεύθυνη από την κυβέρνηση Παπανδρέου" σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης, "είναι δεδομένος ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης από τη Ν.Δ .

"Το βέβαιο είναι ότι η μνημονιακή διάλυση της χώρας είναι ότι χειρότερο για να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα σε κρίσιμη περίοδο", σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο κ. Παφίλης από το ΚΚΕ σχολίασε δηκτικά " εσείς που υπερασπίζεστε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης θα λούζεστε και τις αποφάσεις. Εμείς δεν το σεβόμαστε".


briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου