Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το πρόβλημα της κυβέρνησης Παπαδήμου λέγεται... ΠΑΣΟΚ


Το πρόβλημα της κυβέρνησης Παπαδήμου λέγεται... ΠΑΣΟΚ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνηση Παπαδήμου έχει όνομα και διεύθυνση. Το ΠΑΣΟΚ που κατοικοεδρεύει στην Οδό Ιπποκράτους. Ο Πρωθυπουργός έχει ενοχληθεί εντόνως από την απίστευτη ελαφρότητα των πράσινων υπουργών του, οι οποίοι εν μέσω κρίσης ασχολούνται... μόνο με τα εσωκομματικά τους, αλλά και με την συνεχή αναστάτωση που προκαλεί στην κυβέρνηση του το παιχνίδι με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να αναστείλει τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ανησυχώντας ότι θα του τίναζε στον αέρα τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στον κ. Παπαδήμο δηλώνουν βέβαιοι, ότι ο αναχηματισμός είναι θέμα ημερών και θα γίνει πριν από το τέλος του χρόνου.

 
Ο κ. Παπαδήμος έχει αγανακτήσει βλέποντας υπουργούς που βρίσκονται σε πολύ σημαντικά πόστα να αναλώνουν το χρόνο τους και στη δραστηριότητα τους στην εσωκομματική ίντριγκα, και να εξαντλούνται σε συνεντεύξεις με αντικείμενο τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα να τοποθετούνται σε σχέση με την κυβέρνηση του με αποκλειστικό γνώμονα τα δικά τους εσωκομματικά σχέδια. Ακόμα χειρότερα, επιδίδονται σε διαρροές με στόχο να κοντύνουν ο ένας στον άλλον δημιουργώντας μια εικόνα εσωτερικής αναστάτωσης που όπως λένε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ενόχληση του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβάνει και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος επίσης τοποθετείται σε σχέση με την πορεία της κυβέρνησης με αποκλειστικό γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον. Στο Μαξίμου έχουν καταλάβει πολύ καλά ότι ο κ. Παπανδρέου θέλει παράταση των εργασιών της κυβέρνησης ως το καλοκαίρι μόνο και μόνο για να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως τις επόμενες αρχαιρεσίες για την ηγεσία της σοσιαλιστικής διεθνούς, ώστε σε περίπτωση που υποχρεωθεί τελικά να παραδώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να έχει ένα ρόλο. Συνεργάτες του κ. Παπαδήμου που δεν μασάνε τα λόγια τους λένε ότι έτσι, ο κ. Παπανδρέου υπονομεύει την πορεία της κυβέρνησης, αφού δημιουργεί αντιδράσεις.  

Σε σύγκριση με τα γυμνάσια που κάνουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι υπουργοί της ΝΔ συμπεριφέρονται άψογα και ο κ. Παπαδήμος δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί τους. Οι όποιες ενστάσεις της Συγγρού άλλωστε σε σχέση με την κυβέρνηση περιορίζονται  στην τήρηση των συμφωνηθέντων, κάτι για το οποίο στο Μαξίμου είναι απολύτως σύμφωνοι. Πάντως, οι εισηγήσεις που δέχεται καθημερινά από τους συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός είναι να «στείλει» ένα μεγάλο μέρος των φιλολογούντων πράσινων υπουργών του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, για να επιδοθούν απερίσπαστοι στα εσωκομματικά τους παιχνίδια. Η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί υπουργούς μερικής απασχόλησης δείχνει ότι αυτή η προοπτική βρίσκεται πάρα πολύ κοντά… 

Θέμης Δαγκλής 

www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου