Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μα θα μπορέσει η νέα κυβέρνηση με… αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μειώσει τα έξοδα του δημοσίου;

papandreou_samarasΤο πραγματικό ερώτημα είναι όχι αν θα υπογραφούν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου αλλά εάν αυτές θα εφαρμοστούν. Και όταν λέμε θα εφαρμοστούν εννοούμε εάν η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να μειώσει τις δαπάνες του δημοσίου, αν θα μπορέσει να μειώσει τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, εάν θα μπορέσει να μειώσει και να κλείσει δημόσιες υπηρεσίες.
Θα μπορέσει λοιπόν η νέα κυβέρνηση να μειώσει...
τα έξοδα του δημοσίου; Δυστυχώς για μας η απάντηση είναι ΟΧΙ. Και γιατί δεν θα μπορέσει; Μα εδώ ολόκληρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής Γιώργο Παπανδρέου δεν μπόρεσε να μειώσει τις κρατικές δαπάνες. Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που οι συνδικαλιστές ήταν δικοί της, η πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν δικοί της, η όλη λειτουργία του δημοσίου ήταν δική της.
Και όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει τις κρατικές δαπάνες αλλά τις αύξησε κιόλας. Αφού τα έξοδα του δημόσιου τομέα το 2011 ήταν μεγαλύτερα από αυτά του 2010 (!!!!) Δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου επικεφαλής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μετά από μεγάλη προσπάθεια μείωσης των κρατικών εξόδων κατάφερε τελικά να τα αυξήσει (!)
Και θα μπορέσει τώρα η νέα κυβέρνηση που απλά θα στηρίζεται (ή μάλλον… θα υπονομεύεται) από το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία, να μειώσει τα έξοδα του δημοσίου; Θα μπορέσει η νέα κυβέρνηση έχοντας στην ουσία τα 2 μεγάλα κόμματα όχι ως συμπολίτευση αλλά ως … αντιπολίτευση να προχωρήσει σε μείωση του δημόσιου τομέα; Ούτε κατά διάνοια.
Πέτρος Δίπλας

 www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου