Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σε μάταιη (;) αναζήτηση πολιτικών ή τεχνοκρατών «σωτήρων» (ολετήρων) το σύστημα


mesa5_533_355Καιρός να ξηλωθεί όλη η μεταπολιτευτική βρωμιά, για να ηρεμήσει η πατρίδα!
Αρχικά, όλα έδειχναν τον εκσυγχρονιστή Λουκά Παπαδήμο, άμισθο σύμβουλο από το 2010 του ΓΑΠ (τι στο καλό τον «συμβούλευε» και φτάσαμε ως εδώ;), κολλητό κάποτε του «Κινέζου» και εμπνευστή...
των Greek statistics και της κοροϊδίας των Ευρωπαίων εταίρων και γραφειοκρατών. Ακολούθησε «πρόβλημα» και «έπεσε» το όνομα του Νικηφόρου Διαμαντούρου, Ευρωπαίου διαμεσολαβητή, πάει κι αυτό, μας τελείωσε, Παναγιώτης Ρουμελιώτης μετά, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας του Ανδρέα και εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Κοσκωτά (τον κρύψανε για να γλιτώσει από το Ειδικό Δικαστήριο στην Ευρωβουλή) και εκπρόσωπος της Ελλάδος μας στο ΔΝΤ (πω, πω!). Και άλλοι. Φίλιππος Πετσάλνικος, Πρόεδρος της Βουλής, που αυτή την εποχή χτίζει βίλα στο Γράμμο και Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής που μας έμαθε και μια αργκό έκφραση: εξωφυλαρούχας! Για δες! Πάντως, ασυμφωνία απόλυτη, με κάποια μικρά κόμματα, να σιγοντάρουν το σύστημα, καλώντας το να... βιαστεί (!) και μισαλλόδοξους αριστερούς της μολότοφ, να κάνουν άνοιγμα... στη Δεξιά! Τι άλλο θα επινοήσει το σύστημα για να "βραχυκυκλώσει" τον κόσμο;
Το ΠΑΣΟΚ πετάει ονόματα νομίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα τα θέλει και έτσι θα παραταθούν οι ημέρες του ΓΑΠ στην εξουσία, η ΝΔ τα δέχεται (!) όμως χωρίς δισταγμούς για να μην τη μαλώσει η "κεντροδεξιά" Ευρώπη, αλλά μετά όλως τυχαίως προκύπτουν άλλα «κωλύματα», για την ουσία ή "ουσία" των οποίων ουδείς μαθαίνει και οι προτεινόμενοι από το κόμμα τους... αρνούνται! Κάνουν νάζια! Και οι εκπρόσωποι του δικομματισμού κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλο και μαζί τους Έλληνες, αλλά και τη «διεθνή κοινότητα» που παρακολουθεί άναυδη, επιμένοντας για "υπογραφές", δηλαδή γραπτές εγγυήσεις, μετά το απίστευτο κάζο του δημοψηφίσματος! Και ο κάθε ανύπαρκτος και «αψήφιστος» (που θα έλεγε η γνωστή παραδουλεύτρα των ελληνικών ταινιών ή η Άντζελα), Όλι Ρεν, μας τη λέει, ζητώντας έγγραφες διαβεβαιώσεις... Και εδώ, άλλο «κώλυμα»!
Το πολιτικό παίγνιο στις πλάτες των Ελλήνων, συνεχίζεται... Φυσικά, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί χωρίς να πέφτει έξω, ότι έχουμε τρελάνει την υδρόγειο στο δούλεμα! Μαζί με την υδρόγειο όμως, τα δύο μεγάλα κόμματα και κάποιοι ιπποκόμοι τους, έχουν τρελάνει όλους τους Έλληνες, που βρίσκονται στα πρόθυρα της (ενδεχομένως σωτήριας) έκρηξης με αυτά που βλέπουν. Το ότι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή δεν είναι ακριβώς η καλύτερη, δεν δείχνει να απασχολεί πολλούς και κυρίως τον ακόμη μη παραιτηθέντα πρωθυπουργό, ο οποίος απολαμβάνει αμέριμνος (!) τον καφέ του στον Εθνικό Κήπο, την ώρα που τα όρνια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, κόβουν βόλτες πάνω από τη χώρα μας!
Η πολιτική σκηνή της χώρας βγάζει προς τα έξω, on camera, μια εικόνα μάλλον σουρεαλιστική. Δυστυχώς, η κοινή συνισταμένη των δύο μεγάλων κομμάτων (και όχι μόνο...), είναι η περιφρόνηση των εθνικών συμφερόντων. Στο βωμό των δικών τους συμφερόντων... Και πολλοί, καταλαβαίνουν επιτέλους ότι ήρθε η ώρα να ξηλωθούν όλοι και όλα, με λίγα λόγια να πάρει ο αέρας όλο το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, που δεν μπορεί ούτε τον εαυτό του να σώσει, τώρα που ξέσπασε μπόρα. Δεν γνωρίζουμε που θα δεχθούν ως εξόριστους όλους όσους θα ξαμολήσουμε εκτός της χώρας, ή που θα προσγειωθεί το ελικόπτερο που θα κουβαλήσει όσους προλάβουν να μπουν μέσα. Όμως, αυτό λίγη σημασία θα έχει, αν ο τόπος αναπνεύσει ελεύθερος από μια κάστα που τον ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες, υπονομεύοντας το μέλλον του.
Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, να μη μας τη λένε όλοι στην ψευτο-ομοσπονδιακή Ευρώπη των πολυεθνικών και των λόμπι, γιατί θα υπενθυμίσουμε σε κάποιους ότι το Βέλγιο κόντεψε 300 μέρες χωρίς κυβέρνηση, όταν εμείς μετράμε μόλις λίγες μέρες ακυβερνησίας! Άρα, δεν πρωτοτυπούμε σε κάτι! Αυτά για την αποκατάσταση της τάξης. Σήμερα είναι μια καινούρια μέρα και θα πέσουν και άλλα ονόματα ξοφλημένων πολιτικών και "τεχνοκρατών" στο τραπέζι για να έχουν να ασχολούνται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών και να σπεκουλάρουν οι διάφοροι του συστήματος. Και αν όλα πάνε καλά, η λαϊκή οργή θα φουντώσει και θα συμπαρασύρει όλους αυτούς οι οποίοι παίζουν με τα νεύρα των Ελλήνων, αλλά πάνω απ' όλα, με το μέλλον τους.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου