Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αποφασισμένος για δημοψήφισμα: «Ολα θα κριθούν την Παρασκευή»

Αποφασισμένος για δημοψήφισμα: «Ολα θα κριθούν την Παρασκευή» Σε εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός ύστερα από τους σοβαρούς κλυδωνισμούς που προκάλεσε στη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τις διεθνείς αντιδράσεις η αναγγελία του δημοψηφίσματος: "Ολα θα κριθούν την Παρασκευή" δήλωσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου που εμμένει στην απόφασή του για δημοψήφισμα.

Πράγματι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε...
προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε χθες μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους, ήταν "φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα"".
"Από μηχανής Θεός" η Αγκελα Μέρκελ
Εν τω μεταξύ, "από μηχανής θεό" για το Γιώργο Παπανδρέου χαρακτηρίζουν οι Financial Times την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι η παρέμβασή της να τον προσκαλέσει στη σύνοδο της G20 προκάλεσε "βαθιά ανακούφιση" στο περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού.
"Η Μέρκελ κάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό σήμερα, ώστε να του πει ότι στηρίζει την ιδέα του Νικολά Σαρκοζί για να παρευρεθεί στις Κάννες", φέρονται να δήλωσαν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου στους FT.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η κίνηση αυτή "δίνει τον κ. Παπανδρέου μία ευκαιρία να κάνει μία αναδίπλωση".
Αναλυτές εκτιμούν ότι με την συμμετοχή του στη σύνοδο της G20, o Ελληνας πρωθυπουργός έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποσύρει την ιδέα του δημοψηφίσματος.
Κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα θα μπορούσε να τον κάνει να "δραπετεύσει" με επιτυχία και από τη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική βουλή.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου