Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δεν είσαι Ελληνας


Δεν είσαι Έλληνας κύριε Παπανδρέου, κύριε Σαμαρά, κυρία Παπαρήγα, κύριε Καρατζαφέρη, κύριε Τσίπρα και όλοι εσείς του πολιτικού σκηνικού. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί ποτέ δεν καταφέρατε να αφήσετε στην άκρη τον μικροπολιτικό σας εγωισμό και να ενώσετε τους Έλληνες. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί δεν αναγνωρίσατε...
το λάθος σας, ποτέ δεν κάνατε την αυτοκριτική σας, ποτέ δεν τιμωρήσατε τους υπαίτιους του χώρου σας. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί ποτέ δεν νιώσατε τον πόνο, την φτώχεια, την εξαθλίωση ενός Έλληνα. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί με το πολιτικό σας έργο τσαλαπατήσατε την ιστορία και την περηφάνια του Έλληνα.
Δεν είσαι Έλληνας κύριε Ιερώνυμε και όλοι όσοι ανήκετε στην Εκκλησία της Ελλάδας και όλοι οι χοντρόπετσοι κοιλαράδες του κλήρου. Δεν είσαστε Έλληνας γιατί δεν τιμήσατε τον σταυρό που κουβαλάτε, δεν τιμήσατε τον λόγο του Ιησού. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί στις δύσκολες ώρες κάνετε έργα για τα τηλεοπτικά κανάλια χωρίς κανένα αντίκτυπο στο σύνολο των Ελλήνων. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί δεν ακολουθήσατε το έργο των Ελλήνων ιερέων κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής της πατρίδας μας. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης δεν βγήκατε να μοιράσετε τον πλούτο των μοναστηριών σας, των εκκλησιών σας για να στηρίξετε ετούτο εδώ τον τόπο όπως τόσοι παλαιότεροι προκάτοχοί σας.
Δεν είσαι Έλληνας κύριε Βγενόπουλε, κύριε Βαρδινογιάννη, κύριε Μαρινάκη, κύριε Κόκκαλη, κύριε Λάτση, κύριε Μπόμπολα, κύριε μεγαλοεφοπλιστά, κύριε μεγαλοεπιχειρηματία, κύριε μεγαλομέτοχε μιας τράπεζας, μιας πολυεθνικής, κύριε μεγαλοεργολάβε, κύριε μεγαλοέλληνα του εξωτερικού. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί στην ώρα της μεγάλης μάχης κοιτάτε πως θα διαφυλάξετε τα κέρδη σας. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί τον έννοια "ευεργέτης προς την πατρίδα" εξακολουθείτε να την εννοείτε μόνο με τις φοροαπαλλαγές των εταιρειών σας. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί επί χρόνια ενώ τα κέρδη σας αυξανόταν με τις υπέροχες τιμές των προϊόντων σας και των υπηρεσιών σας, στη δύσκολη στιγμή των συμπατριωτών σας δεν στηρίξατε το εισόδημα τους με το να κατεβάσετε τις τιμές. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί η διατήρηση του status σας και των κερδών σας έχουν μεγαλύτερη σημασία από τον τίτλο "είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ"
Δεν είσαι Έλληνας κύριε μεγαλοδημοσιογράφε, κύριε τηλεαστέρα, κύριε μεγαλοεφοριακέ, μεγαλοτελωνειακέ, μεγαλοδικηγόρε, μεγαλοσυνδικαλιστή, μεγαλόδικαστά, μεγαλοδημόσιε υπάλληλε. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί ακόμα και τούτη την ώρα η έννοια της θυσίας είναι για τους άλλους και όχι για εσάς και τους συναφιού σας. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί πάντα κοιτούσατε το μικρομαγαζάκι της συντεχνίας σας όπως και τώρα. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί την ώρα της ΤΡΟΙΚΑΣ η ψευτομαγκιά σας φαίνεται μόνο στην διατήρηση των κεκτημένων σας και όχι στον πόνο του απλού πολίτη. Δεν είσαστε Έλληνες γιατί κάνετε φασαρία μόλις σας πειράξουν το μεγαλοεισόδημά σας ενώ κάνετε τουμπεκί μόλις πάρετε την "προσωπική διαφορά" εις βάρος των υπόλοιπων εισοδημάτων
Δεν είσαι Έλληνας Γιάννη, Μαρία, Θανάση, Αλέξη, Θόδωρε, Ελένη, Βάσω κι όλοι οι υπόλοιποι γιατί βολεύτηκες τόσα χρόνια. Δεν είσαι Έλληνας γιατί δεν σε νοιάζει αν καεί το σπίτι του γείτονά σου. Δεν είσαι Έλληνας γιατί ξέχασες τι σημαίνει αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Δεν είσαι Έλληνας γιατί ο καναπές σου είναι πιο σημαντικός από τη μάχη για τη ζωή σου. Δεν είσαι Έλληνας γιατί χαίρεσαι που η κρίση δεν χτύπησε ακόμα εσένα. Δεν είσαι Έλληνας γιατί πιστεύεις πως ο καφές στην παραλιακή είναι πιο σημαντικός από την πορεία διαδήλωσης. Δεν είσαι Έλληνας γιατί απαρνήθηκες την ιστορία σου και τους αγώνες των προγόνων σου.
Τέλος δεν είσαι Έλληνας κύριε Μπούτζα Τάσο γιατί τόσα χρόνια δεν ύψωσες την φωνή σου στα κακώς κείμενα . Δεν είσαι Έλληνας γιατί τώρα που ξύπνησες ακόμα ελπίζεις στην βοήθεια των άλλων. Δεν είσαι Έλληνας γιατί δεν τους κυνήγησες ακόμα.
Δεν είσαι Έλληνας...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου