Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Σκοτσέζικο ντους παρά την εφεδρεία




Σοφία βούλτεψη:Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας σχετικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης και ενώ το Eurogroup συνεδρίαζε εκτάκτως και χθες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν... οι λεπτομέρειες της ενίσχυσης του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε άρον-άρον τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ’ς επέμενε ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς οι ελεγκτές εξακολουθούν να εξετάζουν τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ζητηθεί προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από το Ρόιτερ’ς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, δήλωνε χθες (στο Μέγκα) ότι οι διαβουλεύσεις με την τρόικα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

«Στο βαθμό που πείστηκαν ότι είναι πραγματική η βαθύτερη ύφεση, νομίζω ότι βρήκαμε μια άκρη, κατ' ουσίαν έχουμε τελειώσει», διαβεβαίωσε. «Νομίζω ότι τα έχουμε καλύψει όλα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, όμως, οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες και η έλλειψη συγκεκριμένης στρατηγικής έχουν βυθίσει τη χώρα σε χάος απεργιών.

Αύριο, θα παραλύσει και πάλι ο δημόσιος τομέας, καθώς στη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ λαμβάνουν μέρος οι νευραλγικότεροι τομείς, δημιουργώντας μια εικόνα που κάθε άλλο δημιουργεί στους δανειστές αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης ως προς την εύρυθμη λειτουργία της χώρας και της οικονομίας της.

Παράλληλα, παραμένει ζωντανό και το θέμα των εγγυήσεων που απαιτεί η Φινλανδία και που υπήρξε ένα από τα προς συζήτηση εκκρεμή θέματα στο χθεσινό Eurogroup.

Το κλίμα παραμένει αρνητικό σε διεθνές επίπεδο, με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίκαελ Φουξ να δηλώνει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα RheinischePost, ότι η Ελλάδα «έχει χρεοκοπήσει» και «πιθανότατα θα χρειαστεί κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά τουλάχιστον 50%».

Στο σκοτσέζικο ντους ήλθε να προστεθεί χθες και η δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας Μαρίας Φέκτερ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην εκταμίευση της έκτης δόσης, δηλώνοντας όμως την ίδια ώρα στην εφημερίδα Ντι Βελτ πως όλα εξαρτώνται από την συναίνεση ή όχι του ΔΝΤ και προσθέτοντας πως αν δεν συναινέσει το Ταμείο, τότε δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης και δεν θα έχουν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά. «Σε αυτή την περίπτωση οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να είναι όλα εντάξει, αναφέρει χαρακτηριστικά».

www.elzoni.gr

1 σχόλιο:

  1. Το << αφαν κατε των ΒΛΑΚΩΝ >>, αποτελει η παρουσα κυβερνηση. Ρε Γιωργακη, εδω ενα ποδηλατο δεν μπορεσες να κουμανταρεις, θελεις να κουμανταρεις ολοκληρη χωρα ? Ο Βαγγελης, ο Παντελης, ο Θοδωρης ( που ταχει 400, τα κιλα ΟΧΙ τα μυαλα )? Που ειστε ρε σωτηρες, ρε απατεωνες? Το κολητηρι ο Παπ/νου? Ρεππας? Καστανιδης? Σκανδαλιδης? Ο κλαμμενος ο Λοβερδος ? ....... Οπως βλεπεις Λοβερδε, ΣΑΛΙΟ υπαρχει και μαλιστα παρα πολυ. Καθε μερα,ΟΛΗ μερα ο καθε Ελληνας σας φτυνει. Ντροπη σας. Ε Φ Ι Α Λ Τ Ε Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή