Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Δούρειος ίππος» κατά της Τουρκίας η Κύπρος


«Σκοτεινά» κίνητρα πίσω από τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ ανακάλυψε ο Εγκεμέν Μπαγίς

"Σκοτεινά" κίνητρα πίσω από τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ ανακάλυψε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, δηλώνοντας ότι η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" χρησιμοποιείται ως "δούρειος ίππος" για να εμποδιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

"Σκοτεινά" κίνητρα πίσω από τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ ανακάλυψε...
ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις σχέσεις με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, δηλώνοντας ότι η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" χρησιμοποιείται ως "δούρειος ίππος" για να εμποδιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Κανάλι 24" ο κ. Μπαγίς ισχυρίσθηκε ότι η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" έχει παίξει τον ρόλο του "δούρειου ίππου" των χωρών που είναι εναντίον της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και τώρα κάνει το ίδιο με το Ισραήλ και απεφάνθη ότι οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ "αποσκοπούν στο να επηρεάσουν την έκθεση προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία".
Ο Τούρκος υπουργός, εν όψει της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να έχει σχέσεις με χώρα που δεν αναγνωρίζει και ότι επιθυμεί να δει την προεδρία του "ενωμένου κράτους που θα δημιουργήσουν με βάση την αρχή της ισότητας η τουρκική και η ελληνική πλευρά". Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Λευκωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Στεφάνου επανέλαβε ότι οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων δεν έχουν καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
"Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί ένα κυριαρχικό της δικαίωμα που είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο" δήλωσε ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι η "τουρκική πλευρά προσπαθεί να συνδέσει τις έρευνες με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό για να αμφισβητήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εξισώσει το ψευδοκράτος με το νόμιμο κράτος".
Καθώς στην Κύπρο κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση και η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια, χθες και ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του, το ΔΗΚΟ, ζήτησε τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας απορρίπτει τις ευθύνες ενώ το κόμμα του ΑΚΕΛ κάνει λόγο για προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου