Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν μας πείθεις!«Δεν θα ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ...»


«Δεν θα ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ...»
"Δεν θα ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ..." είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος περιέγραψε τα σενάρια αποκρατικοποίησης της επιχείρησης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις του από την Πτολεμαΐδα όπου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, αναφέρθηκε και στο θέμα των διαπραγματεύσεων...
με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση των ιδιωτών στους λιγνίτες: "Είναι μία δύσκολη διαπραγμάτευση, που πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε έναν συνδυασμό πώλησης μονάδων και ανταλλαγής ισχύος, που θα μπορέσει να μας κάνει συνεπής με τις υποχρεώσεις μας, αλλά ταυτοχρόνως να διαφυλάξει και την αξία της Επιχείρησης", είπε ο υπουργός, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και για το θέμα της αποκρατικοποίησης.
Αναφέρθηκε στους τρόπους που εξετάζει η κυβέρνηση: "Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία δεν θα αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της επιχείρησης και, άρα, πώληση μέσω χρηματιστηρίου δεν είναι στις προθέσεις μας", σημείωσε και συνέχισε:
"Υπάρχουν επιλογές που έχουν να κάνουν είτε με την εύρεση στρατηγικού επενδυτή για το ποσοστό που θα πωληθεί, είτε για τη διακράτηση ενός μεγαλύτερου ποσοστού από το Δημόσιο και την πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ. Αυτές είναι εναλλακτικές. Οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν άμεσα αλλά το επόμενο έτος και θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη συζήτηση και με τη ΔΕΗ, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους".
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου