Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαθλιώνουν τον κόσμο, τον οδηγούν στην απείθεια


den-plirono-thumb-large_420x0Το πρόβλημα που προέκυψε, με την εγκληματική για περίοδο κρίσης επιβολή αυξημένου ΦΠΑ της τάξης του 23% στην εστίαση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξέλιξη που εξοντώνει τους επαγγελματίες του κλάδου, αναδεικνύει την αυταρχική φύση του αστικού κράτους. Του κράτους, που δεν χάνει ευκαιρία, για να διατηρήσει...
τα προνόμια της ελίτ και της γραφειοκρατίας του, να επιβάλει απίστευτα χαράτσια και να απειλεί με καταστολή και φυλακίσεις τους διαμαρτυρόμενους, επικαλούμενο μια νομιμότητα που εκείνο νομοθετικά διαμορφώνει. Τόσο καλά! Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία, έχει φτάσει στα όριά της.
Και ήρθε η ώρα της αντίδρασης. «Δεν θα αποδώσουμε», λένε οι επαγγελματίες. Και σύσσωμο το δικομματικό κατεστημένο, έσπευσε να «βάλει στη θέση του» τους «απείθαρχους» επαγγελματίες και «υπηκόους», όπως τουλάχιστον τους αντιλαμβάνεται το σύστημα. Φυσικά, η Δημοκρατία (τους) αποφασίζει και διατάζει. Και αν κανείς μιλήσει, αμφισβητώντας την άθλια προπαγάνδα τους, πάει για βρούβες. Παράδειγμα: η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η έκθεση για τον απίστευτο εκτροχιασμό του χρέους.
Ό,τι αρέσει στο σύστημα... Ό,τι δεν αρέσει, παραγκωνίζεται, εξοντώνεται, παραιτείται, περιθωριοποιείται. Ποια μπορεί να είναι η άμυνα των Ελλήνων, όταν η εκλεγμένη κυβέρνησή τους στρέφεται εναντίον τους, όταν η πολιτική της οδηγεί σε λουκέτα και αύξηση της ανεργίας; Η λογική του «δεν πληρώνω», δεδομένων των αναλογιών, ήταν αναπόφευκτη. Και στην απείθεια, όσο περνάει ο καιρός, εντρυφούν πολλοί, πρωτίστως λόγω πρακτικής αδυναμίας να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις ή «υποχρεώσεις» τους, αλλά και λόγω οργής για τα τεκταινόμενα.
Φυσικά, η «αντιπολιτευόμενη» ΝΔ τα έβαλε με τους επαγγελματίες. Στη λογική του «τι θα παραλάβουμε ρε παιδιά, αν δεν πληρώνετε εσείς; Πως θα ταΐσουμε τους δεκάδες χιλιάδες που πρέπει να τοποθετήσουμε; Ε, μην καταρρεύσει και το σύστημα που σίτισε και θα σιτίσει και εμάς». Ναι, αυτή είναι η λογική τους. Στην ουσία της, δεν διαφέρει καθόλου από εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της, ότι «τέτοιες πρακτικές, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά δημιουργούν μεγαλύτερα».
Το σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με τα δικά του αδιέξοδα. Ο κόσμος, ήδη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι με το παρόν σύστημα, όπως αυτό δομήθηκε από την διεφθαρμένη κομματοκρατία της μεταπολίτευσης, δεν πάει πουθενά. Η σκυτάλη πλέον, στα χέρια του έθνους, δηλαδή στα χέρια όλων μας.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου