Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

H κυβέρνηση τα ακούεi αυτά;Χρυσό και κρατικές βιομηχανίες ζητά η Γερμανία



Τάραξε τα νερά η δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Εργασίας, Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν.
Αναστάτωση προκάλεσαν σήμερα οι δηλώσεις της υπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, σύμφωνα με τις οποίες οι μελλοντικές συνεισφορές στο πλαίσιο των πακέτων 'διάσωσης' χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει...
να καλύπτονται από εγγυήσεις, όπως αποθέματα χρυσού ή μετοχές σε κρατικές βιομηχανίες.
Ωστόσο, αξιωματούχος της κυβέρνησης της Γερμανίας έσπευσε να δηλώσει ότι οι τοποθετήσεις της υπουργού Εργασίας σε συνέντευξή της στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, δεν αποτελούν επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης.
Μέχρι σήμερα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν κάνει μόνο off the record σχόλια σχετικά με την απαίτηση της Φινλανδίας η Ελλάδα να της παράσχει εγγυήσεις, αναφέροντας πως ανησυχούν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει και τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες συνεισφέρουν στο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, καθώς και άλλων χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, να εγείρουν παρόμοιες αξιώσεις.
"Αρκετά κράτη κάνουν μεγάλες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Αυτό θα πρέπει να αναγνωρίζεται. Αλλά για να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες μακροπρόθεσμα, χρειάζονται εγγυήσεις", φέρεται να δήλωσε η υπουργός, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.
Η Φον ντερ Λέγεν θεωρείτο στο παρελθόν πιθανή διάδοχος της Μέρκελ, ενδεχόμενο πάντως που μοιάζει να έχει αποδυναμωθεί. Ως εκ των αρμοδιοτήτων της δεν έχει ιδιαίτερο λόγο στη χάραξη της πολιτικής για ευρωπαϊκά θέματα, όμως στους κόλπους του CDU συζητείται έντονα το θέμα της ηγεσίας της Μέρκελ στην αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του κόμματος και της καγκελαρίου στις δημοσκοπήσεις.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου