Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

H ζωή στην τουρκία, δεν είναι όπως στα σίριαλ


brysi-1-naiΟι Τούρκοι κάνουν την προπαγάνδα τους μέσα από τα σίριαλ (με δικά μας χρήματα), αλλά για έναν κουβά νερό περιμένουν ώρες. Εποχιακοί εργάτες στην κωμόπολη Σαράι της πόλης Γιουνάκ του Ικονίου συνεχίζουν τη ζωή τους σε δύσκολες συνθήκες.
Οι εργάτες, που έχουν εγκατασταθεί στην είσοδο της κωμόπολης, συνεχίζουν να αγωνίζονται όπως λένε ενάντια σε πολλά προβλήματα, με πρώτο αυτό της έλλειψης...
νερού. Μιλώντας στην εφημ. «Ζαμάν» (TourkikaNea) εκ μέρους των εποχιακών εργατών ο Μεχμέτ Αλή Τζεϊλάν περιγράφει πως στις σκηνές που έχουν στήσει ζουν περίπου 1.000 άτομα.

Ο Τζεϊλάν λέει: «Καθώς είμαστε πολυάριθμοι για έναν κουβά νερό περιμένουμε για ώρες στη βρύση. Καταφύγαμε στο δήμο και τους είπαμε πως ένας σωλήνας-αγωγός είναι ανεπαρκής και πως αν βάλουν κάποιος ακόμα θα ανακουφιστούμε, Οι αρμόδιοι του δήμου όμως μας είπαν πως το νερό της κωμόπολης είναι ανεπαρκές και απέρριψαν την πρόταση μας. Μπαίνουμε στο Ραμαζάνι και εμείς αναρωτιόμαστε πως σε αυτές τις θερμές μέρες θα περάσουμε το Ραμαζάνι χωρίς νερό».

www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου