Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Οικονομική κατάρρευση των ασφαλιστικών Ταμείων λόγω Μνημονίου-Μεσοπρόθεσμου


ImageΣοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και της μείωσης των αμοιβών που έχει επιβάλει το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.
Το ΙΚΑ, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει μείωση των εσόδων κατά...
16,5% το α' δίμηνο του έτους, καταφεύγει στο δανεισμό 400 εκατ. προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.
Στις 17 Ιουλίου το Ίδρυμα θα προχωρήσει στη ρευστοποίηση ομολόγων αξίας 200 εκατ. ευρώ μέσω συναλλαγών repos 70 ημερών από τράπεζες, οι οποίες θα επιλεγούν.
Προχωρεί επίσης στο δανεισμό 100 εκατ. ευρώ από τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης και 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, κάνοντας χρήση της δυνατότητας δανεισμού μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων.
Τα δάνεια θα είναι έντοκα και θα έχουν διάρκεια 15 ημερών (από 18 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου).
Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, και η διοίκηση του Οργανισμού ζητά επιπλέον επιχορήγηση ύψους 360 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τους 700.000 "ενεργούς" ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ μόνο οι 540.000 καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου