Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΑΛΛΑ... ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!Μαύρη τρύπα ξέξασπρη...


Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι ο στόχος για το μήνα υπολείπεται λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ, ποσό μικρό σε σχέση με τις προηγούμενες επιδόσεις, βοηθούσης και της «μίνι» στάσης πληρωμών τις τελευταίες ημέρες του μήνα, που λέγεται ότι εμπόδισε μεγάλες επιστροφές φόρων.
Ωστόσο στο επτάμηνο η τρύπα υπολογίζεται ότι διευρύνθηκε, έστω και οριακά αυτή τη φορά, από τα...
2,2 δισ. ευρώ στα 2,3 δισ. ευρώ. Τα επίσημα στοιχεία θα βγουν στις 10 Αυγούστου μαζί με την πορεία των δαπανών, που με βάση στοιχεία εξαμήνου είχε ξεπεράσει το στόχο κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Θεωρούνται πολύ κρίσιμα, διότι θα είναι αυτά που θα χρησιμοποιήσει η τρόικα η οποία καταφθάνει εκ νέου στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου για να εγκρίνει την επόμενη (6η) δόση του δανείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της έχουν κάνει σαφές ότι αποκλίσεις δεν θα είναι ανεκτές και κάθε «τρύπα» θα ισοδυναμεί με νέα περικοπή δαπανών (επενδυτικών, μισθολογικών, επιδότησης φορέων του Δημοσίου).
Μεγάλο ζόρι
Υπολογίζεται ότι για να πιαστεί ο στόχος του προϋπολογισμού για φέτος, η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί τους επόμενους μήνες θα είναι πολύ μεγάλη: της τάξης των 5,7- 6 δισ. ευρώ μηνιαίως στο πεδίο των εσόδων. Πολλά είναι τα στελέχη που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την επίτευξη του στόχου.
Η ηγεσία του υπουργείου επιχειρεί να πείσει ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα πρόσθετα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου που θα τεθούν σε εφαρμογή, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την είσπραξη οφειλών. *

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου