Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η πολιτική μπίζνα της συμπόνοιας


του Φέλιξ Κραουτκρέμερ
Ήταν αναμενόμενο, ότι η πολιτική και κοινωνική αριστερά δεν θα έχανε την ευκαιρία, να καταχραστεί τις επιθέσεις στην Νορβηγία για να επιτεθεί προς πάσα κατεύθυνση εναντίον όλων εκείνων, που στέκονται επικριτικά απέναντι στην ακατάσχετη μετανάστευση, στην υφέρπουσα ισλαμοποίηση και στην ουτοπία...
του πολυπολιτισμού. Άλλωστε, οι πληγές που τους προξένησε ο δημόσιος διάλογος με αφορμή τον Τίλο Σαρατσίν δεν έχουν ακόμη επουλωθεί.
Και γι' αυτό, τι πιο ιδανικό από το να στρέψουν την παγκόσμια κατακραυγή ενάντια στην ειδεχθή αυτή πράξη προς εκείνους τους κύκλους, που υπονοούνται ως οι «πνευματικοί και ηθικοί αυτουργοί» του δράστη. Ήδη, ο πολιτικός εππιστήμων, Χάγιο Φούνκε εικάζει ότι το δεξιό «Κόμμα της Προόδου» της Νορβηγίας μπορεί μεν «να μην είναι άμεσα υπεύθυνο για τέτοιες βίαιες πράξεις», έχει όμως τρόπον τινά υποδαυλίσει το κλίμα. «Κάθε μορφή δεξιού λαϊκισμού περιορίζει τους φραγμούς για κάθε τέτοιον επίδοξο φονιά», προειδοποιεί ο Φούνκε, δείχνοντας προς την κατεύθυνση που θέλει.

«Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί»
Αυτό δεν χρειάζεται καν να το επαναλάβει η Ζάρα Βάκενκνεχτ του «Κόμματος της Αριστεράς», η οποία δηλώνει ότι θα ήταν αφελές να πίστευε κανείς, ότι πράξεις σαν κι αυτήν στην Νορβηγία δεν θα μπορούσαν να τελεστούν και στην Γερμανία. «Όσο ο ρατσισμός και η απόρριψη μίας ανοικτής και ανεκτικής κοινωνίας δεν αντιμετωπίζονται ενεργά αλλά υπομένονται, αν δεν διαδοθεί ότι οι δεξιές θέσεις εξαπλώνονται όλο και περισσότερο, τότε ο κίνδυνος δεν έχει αποσοβηθεί.» Τα τρομακτικά γεγονότα της Νορβηγίας πρέπει να οδηγήσουν σε συνέπειες ακόμη και στην Γερμανία. Ο δεξιός λαϊκισμός δεν πρέπει να γίνει περαιτέρω αποδεκτός κοινωνικά.
Το Spiegel Online και άλλα μέσα έχουν χαρακτηρίσει ιστοσελίδες όπως το «Politically Incorrect» ως «ιστολόγια μίσους» και ο τομεάρχης εσωτερικών των σοσιαλδημοκρατών, Σεμπάστιαν Εντάτυ καλεί τον υπουργό εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ να προχωρήσει σε μέτρα ενάντια στην «ακραία αντιισλαμική κριτική του διαδικτύου». Αυτή είναι άλλωστε «το φυτώριο των τρομοκρατικών ενεργειών και ο ηθικός αυτουργός για ανθρώπους που είναι έτοιμοι να ασκήσουν βία». Αυτή η προπαγάνδα εξασθενεί κάθε φραγμό.
Διάφανη στρατηγική
Η στρατηγική πίσω από τέτοιες απαιτήσεις είναι διάφανη: Η κριτική κατά του Ισλάμ, κατά της δημογραφικής αλλοιώσεως, βάσει των διδαγμάτων του '68 και όλων των αριστερών ψευδών πρέπει να τοποθετηθεί ηθικά στο περιθώριο. Κι όποιος από εδώ και πέρα εκφράζεται τοιουτοτρόπως πρέπει να θεωρείται ηθικός αυτουργός κατά συρροή δολοφονιών. Ακόμη πιο σημαντικό για όλους εμάς όμως είναι, αυτή η κριτική να εξακολουθήσει να ασκείται και μετά τα τρομακτικά γεγονότα του Όσλο και της Οτόγια. Κι αυτό, διότι είναι δίκαιη και απαραίτητη. Και φυσικά, ακόμη και η τρομερή πράξη του Άντερς Μπράιβικ δεν μπορεί να αλλάξει κάτι ως προς αυτό.
από την εφημερίδα «Junge Freiheit»
elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου