Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Προνομοιουχοι ή Κoτες?

Φωνη δεν ακουγεται απο το αγροτοσυνδικαλιστικο κινημα της χώρας απο
βορρα έως νοτο.
Τα τρακτερ παρκαρισμενα, οι αρχισυνδικαλισταραδες βολεμμενοι. Κοκκινουλης, Μπουτας, Νασικας, Τσαουσκας, Τσικοπουλος και αλλοι βαρυμαγκες, μεθυσμενοι με τα λαφυρα...
των αγωνων τους απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις
κοσμούν το μαυσωλείο του αγροτοσυνδικαλιστικου κινήματος μιας μεγάλης γεωργικής χώρας, οπως είναι η Ελλάδα μας.
Η απουσια του αγροτικου κινήματος απο τον μεγαλο αγωνα του ελληνικου λαου στις πλατείες, στο Συνταγμα και στην καθημερινη δραση σημαινει οτι ή οι Έλληνες γεωργοι ειναι προνομιουχοι στην σημερινη κριση ή ειναι
tro-ma-ktiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Το συγκεκριμένο άρθρο έχει κάνει αρκετό κύκλο σε ιστοσελίδες. Από τον τρόπο που αναφέρεται ο συντάκτης του, φαίνεται ότι έχει παντελή άγνοια του "τι σημαίνει καλλιεργητική περίοδο και καλοκαίρι" για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους.
    Έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς που το διάστημα αυτό θέλουν καθημερινή φροντίδα για να υπάρχουν φρέσκα Ελληνικά προϊόντα στο ράφι.
    Δε θα αναφερθώ για τους συγκεκριμένους αγρ/στές γιατί δεν ξέρω αποδεδειγμένα ποια είναι τα "λάφυρα" όμως όταν κάθε τόσο γινόταν αγροτική διαμαρτυρία, ακούγαμε ή διαβάζαμε "πάλι οι αγρότες στους δρόμους...οι τραμπούκοι...οι κλέφτες των επιδοτήσεων.... ότι δεν έχουν δικαίωμα να κλείνουν δρόμους....ότι βγήκαν για να τα αρπάξουν πάλι ...ότι...ότι...ότι..."με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να είναι εναντίων τους και όχι μαζί τους.
    Αυτό που ζούσε ο αγροτοκτηνοτροφικός κλάδος εδώ και μια δεκαετία, έφτασε τώρα στις εξώπορτες των υπολοίπων κοινωνικών τάξεων των οποίων μέχρι πριν λίγο, δεν είχε πληγεί σε παρόμοιο βαθμό το εισόδημά τους.
    Ας μη ξεχνάμε ότι πρόσφατα στις Σέρρες έγιναν συλλήψεις επτά αγροτοσυνδικαλιστών γιατί ηγήθηκαν διαμαρτυρίας, με ένα νόμο του '80.
    Παρ' όλα αυτά είναι τρομερά δύσκολο να βγούμε μαζικά στους δρόμους εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου όμως να είστε σίγουροι ότι μεμονωμένα υπάρχουν μέσα στον κόσμο των πόλεων της επαρχίας και "αγανακτισμένοι" αγρότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή