Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το διοξείδιο του άνθρακα «πνίγει» τη Γη


Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΑΕ), ο πλανήτης μας το 2010 κατέγραψε ρεκόρ εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
epanastasi-gr:Τα λαμόγια της νέα ταξης πραγμάτων είναι υπεύθυνοι και γι αυτό.Τόσα αεροπλάνα κάθε μέρα μας για το καλό μας λένε αυτοί...αλλά εμείς ξέρουμε καλά γιατί το κάνουν αυτό.

Ρεκόρ εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατέγραψε ο πλανήτης μας το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΑΕ).
Αντί οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μειώνονται σημαντικά, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας σε 2 βαθμούς πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα- στόχο που έθεσαν...
οι κυβερνήσεις πέρυσι στο Κανκούν του Μεξικού-, την περασμένη χρονιά αυτές ανήλθαν σε 30,6 γιγατόνους. "Ο κόσμος πλησιάζει απίστευτα κοντά στο επίπεδο εκπομπών που δεν πρέπει να φτάσουμε εάν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο των 2 βαθμών Κελσίου", σχολίασε ο Φατίχ Μπιρόλ της IAE.
Η χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσε μείωση των εκπομπών το 2009, όμως το 2010 αυτές αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ του 2008. Η Κίνα και η Ινδία ευθύνονται περισσότερο για την αύξηση, η οποία σύμφωνα με την IAE, εγείρει αμφιβολίες για το αν θα επιτευχθούν οι προγραμματισμένες περικοπές στις εκπομπές.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου