Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Το κράτος «στραγγαλίζει» τους ακρίτες μας…

xalkiΆλλο ένα κρούσμα αναλγησίας της κρατικής γραφειοκρατίας, έκανε την εμφάνισή του εναντίον του Δήμου Κάσου αυτή τη φορά. Η άρνηση του κράτους να επιτρέψει σε μια υπάλληλο του ΚΕΠ Συντάγματος να αποσπαστεί στην Κάσο (την ώρα που θα έπρεπε να δίνουν κίνητρα για να φεύγουν οι υπάλληλοι και να καλύπτουν κενά στην περιφέρεια), με τη δικαιολογία ότι... δεν έχει συμπληρώσει 5ετία, αναδεικνύει την απανθρωπιά του συστήματος...
και πως αυτό «στραγγαλίζει» στην κυριολεξία τους ακρίτες μας. Το «αθηνοκεντρικό» κράτος (πες τα Πανίκα...), έχει αφήσει χωρίς στελέχωση δήμους στην παραμεθόριο, την ώρα μάλιστα που κάποιοι πονηροί αποσπούν τους ελάχιστους υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί, σε θέσεις στην... Αθήνα!
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο οργανόγραμμα του Δήμου Κάσου προβλέπονται 25 θέσεις προσωπικού και αυτή τη στιγμή, εργάζονται μόλις... δύο, ο ένας εκ των οποίων βγαίνει σύντομα στη σύνταξη, οι συμβάσεις των τεσσάρων υπολοίπων υπαλλήλων, σύντομα θα λήξουν. Χαρακτηριστικό είναι το ότι δήμαρχος και αντιδήμαρχος, μαζεύουν οι ίδιοι σκουπίδια, ενώ κάνουν και... υδραυλικές εργασίες, όταν κάτι τέτοιο απαιτηθεί.
Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του Δήμου Χάλκης στα Δωδεκάνησα, στις αρχές Ιουνίου, με ομόφωνη απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, μετά την αχαρακτήριστη ενέργεια του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, ο οποίος προσπάθησε να αποσπάσει μία από τις τρεις υπαλλήλους του νησιού, στο... Δήμο Γαλατσίου Αττικής, αφήνοντας τη Χάλκη με έναν μόνο δημοτικό υπάλληλο! Ακολούθησε θύελλα διαμαρτυριών και με παρέμβαση του υπουργού, δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του κ. Ντόλιου. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στην επιστολή του στον τότε υπουργό , ο δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός, με επιστολή του προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, είχε μιλήσει για ενέργεια που «ξεπερνά τα εσκαμμένα».
Όμως, το όλο ζήτημα, ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στην Ελλάδα το Δημόσιο και αυτοί που το διευθύνουν. Τους εθνομηδενιστές κυβερνώντες, δεν τους ενδιαφέρει η ακριτική Ελλάδα...
elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου