Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

“Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει λόγω πολιτικού συστήματος”


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Ο Άλαν Γκρίνσπαν είναι το πρόσωπο που ταυτίστηκε με το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όπως κατ’ αναλογία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει συνδεθεί με το Μνημόνιο και την ανεξέλεγκτη έκρηξη της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Ο επί σειρά ετών κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, πέρασε στην Ιστορία ως ο «γκουρού» που δεν είδε την κρίση να έρχεται. Με αποτέλεσμα, να μην έχει θωρακιστεί...
επαρκώς η αμερικανική οικονομία, όταν «έσκασε» η «Lehman Brothers», τον Σεπτέμβριο του 2008. Και να αναγκάζεται ο Μπεν Μπερνάνκε έκτοτε, να αναζητεί ανεπιτυχώς λόγους για να χαμογελά.

Ο Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε σε δημοσιογράφο του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Bloomberg», ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μια τέτοια, αρνητική εξέλιξη, θα έχει δραματικές επιπτώσεις για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ήδη αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δυσχερή πραγματικότητα.

Όσο για το που αποδίδει ο κ. Γκρίνσπαν την αυξημένη πιθανότητα, για τον ίδιο βεβαιότητα, χρεοκοπίας της Ελλάδας, ήταν ξεκάθαρος: «Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να λειτουργήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα με τρόπο σωτήριο για την οικονομία».

http://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου