Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Οι Αμερικάνοι έριξαν τον Καραμανλή για τα πετρέλαια


Για τις σχέσεις της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με τους Αμερικάνους μίλησε πρώην υπουργός. Τί αποκάλυψε για τις βλέψεις της υπερδύναμης στην Ελλάδα ο Νικήτας Κακλαμάνης;
Στο ειδικό ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα πλούσια ενεργειακά κοίτασματα της περιοχής άφησε να εννοηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι οφείλεται... η πτώση της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Σε δήλωσή του συγκεκριμένα για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά για την συναίνεση, κατά τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες, αλλά και για την στάση των ΗΠΑ, ο Νικήτας Κακλαμάνηςανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο ξαφνικός δε έρωτας του κ. Ομπάμα προς την Ελλάδα υποκρύπτει το ενδιαφέρον του για τα πλουσιότατα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου, Κρήτης και Κύπρου, κάτι που, εκτός των άλλων, πλήρωσε και ο Κώστας Καραμανλής».
Ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνηςανέφερε ακόμα: «Αυτοί που μετέτρεψαν την Ευρώπη από Ένωση των λαών, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολυγλωσσίας και του πολιτισμού, σε μια Ευρώπη των τραπεζών, των κερδοσκόπων και των στρατηγών (πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τον βομβαρδισμό στη Γιουγκοσλαβία) είναι αυτοί που ζήτησαν από τον Αντώνη Σαμαρά πλήρη υποταγή στις τραγικές, διαχρονικά, πολιτικές τους, που στην Ελλάδα εκφράζονται από την κυβέρνηση του Μνημονίου».
Ο Νικήτας Κακλαμάνηςυποστήριξε επίσης ότι «ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς αντιστάθηκε, ορθώς η πλειοψηφία του λαού αντιστέκεται, με ευπρέπεια και σοβαρότητα, κάτι που, ωστόσο, κινδυνεύει από ακραίες ενέργειες κάποιων ολίγων, που έχουν άλλους στόχους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν είναι ο μοναδικός πρώην υπουργός που έχει υποστηρίξει ότι υπήρξε «ξένος δάκτυλος» στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, καθώς έχει προηγηθεί ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

 http://www.fimes.gr/

1 σχόλιο:

  1. Να βγουν να τα πουν στο λαο. Γιατί φαγανε τον Καραμανλή, γιατί διορίσανε τον ΓΑΠ, γιατί πιέζουν το Σμαρά να υποκύψει και να κάνει στην άκρη. Μιλήστε επιτέλους . Μην τα κρύβετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή