Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μύρισαν ψήφους και πάνε να καπελώσουν όλο το κίνημα ο συριζά



«Κατανοούµε – υπογραµµίζει στηνανακοίνωσή της η  Πολιτική Γραµµατεία του Συνασπισµού – τον διαφορετικό  τρόπο που προσεγγίζει ο κάθε πολίτης τη συµµετοχή του  σε αυτό το κίνηµα και εκτιµούµε ότι οι αµεσοδηµοκρατικές  διαδικασίες αυτοοργάνωσής του µπορεί να εξασφαλίσουν   ακόµη µεγαλύτερη ευρύτητα, ευστοχία τωναιτηµάτων  του και τηναποτελεσµατική λειτουργίατου». Στο  φωτογραφικό κολάζ, ο πρόεδρος του ΣΥΝΑλέξης  Τσίπρας και άποψηαπό συγκέντρωση στην Πλατεία  Συντάγµατος
Εισβολή στις πλατείες επιχειρεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να γίνει ο υποδοχέας της διαµαρτυρίας των αγανακτισµένων πολιτών.

Η Κουµουνδούρου µάλιστα δεν αρνείται ότι η πολιτική οµπρέλα που ανοίγει πάνω από τις συγκεντρώσεις του κόσµου έχει ως στόχο να φέρει κοντά στον Συνασπισµό ένα ακροατήριο µε το οποίο στο παρελθόν είχαν... έρθει κοντά αλλά το έχασε εξαιτίας πολλών αστοχιών.

Επισήµως, ο Συνασπισµός λέει ότι οι συγκεντρώσεις πρέπει να είναι «αχρωµάτιστες», όµως στελέχη του παραδέχονται ότι ένα κοµµάτι του κόσµου που κατεβαίνει στις πλατείες προέρχεται από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που απορρίπτει η ηγεσία του ΣΥΝ είναι οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ότι δηλαδή καλύπτει µε τη διάθεση τεχνικού εξοπλισµού τις συγκεντρώσεις των διαδηλωτών στις µεγάλες πλατείες της χώρας.

Το πολιτικό στίγµα του Συνασπισµού απέναντι στο κίνηµα των «Αγανακτισµένων» δόθηκε γραπτώς προ ηµερών όταν µε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραµµατείας του κόµµατος γινόταν σαφές ότι η Κουµουνδούρου ενθαρρύνει τις κινητοποιήσεις και επιπλέον επιδιώκει να της καπελώσει: «Συνιστούν µια εκκωφαντική παρέµβαση του λαϊκού παράγοντα που υπογραµµίζει την αντίθεσή του στις ασκούµενες πολιτικές λιτότητας και ξεπουλήµατος της δηµόσιας περιουσίας στα διαδοχικά µνηµόνια που υποβαθµίζουν δραµατικά το ανθρώπινο δυναµικό της χώρας και καταδικάζουν τη χώρα µας σε µακροχρόνια παρακµή (…)». Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ΣΥΝ στην ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι «µε σεβασµό στην αυτονοµία του κινήµατος, µε ανοιχτά αυτιά στην κριτική που ασκεί, ως κόµµα προσπαθεί να συµβάλει µε τις ιδέες και τη δράση του». «Εµείς πάµε στις πλατείες και συνδιαλεγόµαστε µε τον κόσµο»αναφέρει κορυφαίος παράγων του ΣΥΝ τονίζοντας ότι «η πλατεία έχει αντιµνηµονιακά στοιχεία». Η αλήθεια είναι, όπως επισηµαίνουν ακόµη και στην Κουµουνδούρου, ότι µέσα από τις πλατείες ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαµένη δυναµική που είχε αποκτήσει πριν από τρία χρόνια καταφέρνοντας να προσελκύσει κοντά του ένα µεγάλο κοµµάτι της νεολαίας που εµφανιζόταν δυσαρεστηµένο µε το πολιτικό σύστηµα. Ολα αυτά βεβαίως είχαν γίνει στάχτη τον ∆εκέµβριο του 2008, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου ταυτίστηκε µε τους αναρχικούς και τις καταστροφές που έγιναν στο Κέντρο της Αθήνας, κάτι για το οποίο ευθύνεται – όπως λένε και στον ΣΥΝ – και η ηγεσία του κόµµατος που δίστασε να καταδικάσει ευθέως τις βιαιότητες των κουκουλοφόρων.

«Θέλουµε να αφουγκραστούµε αυτόν τον κόσµο και να τον πάρουµε µαζί µας για να φτιάξουµε ένα µεγάλο ριζοσπαστικό µέτωπο της Αριστεράς» λένε στον Συνασπισµό, από την άλλη όµως αρνούνται ότι οι πρακτικές για τις οποίες καταγγέλλονται πολλά στελέχη του κόµµατος είναι αυταρχικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου