Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Καθαρά» από τον ιό τα ελληνικά λαχανικά


Ελήφθησαν δειγμάτων αγγουριών και περίπου 50 δειγμάτων άλλων προϊόντων όπως πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες, φυλλώδη λαχανικά, πατάτες, κεράσια, από όλες τις παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.
Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) αλλά και από ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο και τα δείγματα εξετάστηκαν...
ως προς το επικίνδυνο στέλεχος Ο104:Η4 του βακτηριδίου Ε.COLI. Η εξέταση επεκτάθηκε προληπτικά και στο εξίσου επικίνδυνο στέλεχος Ο157:Η7.
Το υπουργείο διαβεβαιώνει και πάλι πως τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά είναι ασφαλή για τους καταναλωτές "καθαρά" από βακτηριακές επιμολύνσεις, διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα η οποία διασφαλίζεται με εντατικούς ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου