Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

To ανέκδοτο της ημέρας!Γ. Παπανδρέου: «Μπορούμε να διαχειριστούμε το χρέος»


 «Στην Ευρώπη και στον κόσμο υπάρχει μία πολιτική φόβου και μία δυσπιστία στις δυνάμεις της κοινωνίας μας και σε αυτά που μπορεί να κάνει» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου από το Όσλο όπου βρίσκεται.

Σε ομιλία του κατά τη διεθνή Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «το ελληνικό δράμα έχει στην πραγματικότητα καταστεί ευρωπαϊκό δράμα», συμπληρώνοντας ότι «δοκιμάζεται η πολιτική βούληση και η συνοχή της Ευρώπης,η ευρωπαϊκή ταυτότητα, η συνολική μας ικανότητα να αντιμετωπίσουμε...
την κρίση με τρόπο αποτελεσματικό.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ευρώπη δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί τη νομισματική της ένωση σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στο ευρώ, όμως ούτε κάνουμε αρκετά βήματα προόδου».
Μάλιστα, άφησε επίσης αιχμές κατά της Ευρώπης, λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει το «παιχνίδι των ευθυνών», το οποίο αποτρέπει την πρόοδο σε διάφορα ζητήματα –από τα χρηματοοικονομικά μέχρι την ανεργία.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι οι εταίροι έχουν αποφασίσει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, «έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να προστατεύσουμε το ευρώ» συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης είπε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά».
Επανέλαβε δε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, τονίζοντας όμως ότι οι πιέσεις των αγορών και τα συνεχή δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης προάγουν φόβο. «Μπορούμε να διαχειριστούμε το χρέος μας χωρίς αναδιάρθρωση, ωστόσο οι αγορές μας χτυπούν αδικαιολόγητα, τα ΜΜΕ προβλέπουν την "ημέρα κρίσης" και αυτό δημιουργεί μια κουλτούρα φόβου» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ Παπανδρέου υπενθύμισε και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει (φορολογικό, κλειστά επαγγέλματα κλπ), αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που διαφαίνονται ήδη (αύξηση των εξαγωγών, ανοδική κίνηση του τουρισμού).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου