Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πιθανότητες να «καθαρίσει» ο Ντομινίκ Στρος Καν;



Μια εξέλιξη των τελευταίων ωρών βασιζόμενη σε δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, δίνει την εντύπωση ότι πρέπει να έχει ανοίξει «παράθυρο» ώστε ο Ντομινίκ Στρος Καν να γλιτώσει την δικαστική περιπέτεια και τη φυλακή.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη δύο εκ των ικανότερων ντετέκτιβ της Γαλλίας με αποστολή να συλλέξουν στοιχεία για την ζωή της κοπέλας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν, στοιχεία τα ποία θα μπορούσαν...
να αποδειχτούν πολύτιμα κατά τη διάρκεια της δίκης.
Το κλίμα που επικρατεί φέρεται να έχει τρομοκρατήσει την «Οφηλία», η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπαναχωρήσει και να αποδεχθεί πλούσια χρηματική αποζημίωση που θα της επιτρέψει να ζήσει τη ζωή της με άλλα δεδομένα από αυτά που γνώριζε μέχρι τώρα.
Μοναδικό «αγκάθι» σε αυτή την προοπτική είναι το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για ψευδορκία, για ποιο λόγο δηλαδή οδήγησε σε τόσες περιπέτειες την αμερικανική Δικαιοσύνη. Εάν ανατρέψει την κατάθεσή της δεν μπορεί να το κάνει επικαλούμενη «συμβιβασμό», διότι ένα αδίκημα ή τελέστηκε ή όχι. Δεν είναι απλό να δεχτεί ένα νομικό σύστημα, ότι μια υπόθεση τελειώνει επειδή τα δύο μέρη συμβιβάστηκαν, αφού αυτό το δεδομένο δεν ανατρέπει το γεγονός της τέλεσης του αδικήματος.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου