Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Όταν τα 4/5 των επενδυτών βλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας ποιος θα επενδύσει;

ImageΠάνω από τα 4/5 των διεθνών επενδυτών στοιχηματίζουν πως η Ελλάδα τελικά δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος της. Συγκεκριμένα, το 85% των ερωτηθέντων αυτή την εβδομάδα από το Bloomberg Global Poll δήλωσαν πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, με την πλειονότητα να εκτιμά το ίδιο για Πορτογαλία (59%) και την Ιρλανδία (55%).
Οι προοπτικές και για τις τρεις χώρες επιδεινώθηκαν μετά τον Ιανουάριο. Η απαισιοδοξία υπογραμμίζει πόσο δύσπιστοι παραμένουν οι επενδυτές σχετικά με την ικανότητα των σχεδιαστών της ευρωπαϊκής πολιτικής να αποτρέψουν...
την πρώτη χρεοκοπία στην Ευρωζώνη, ακόμη και όταν εξετάζουν να τονώσουν με νέα χρήματα το αρχικό πακέτο των 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Το κόστος ασφάλισης έναντι μιας χρεοκοπίας στην Ελλάδα ανήλθε σε ιστορικά υψηλό αυτή την εβδομάδα (τα CDS ανήλθαν στις 1371 μονάδες βάσης στις 9 Μαίου), καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν πως η χώρα δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Σημειώνεται πως ο αριθμός όσων προσδοκούν χρεοκοπία της Ελλάδας αυξήθηκε 11 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο και 12 μονάδες από τον Ιούνιο.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου