Τρίτη 19 Απριλίου 2011

H HΠΑ έδωσε 6εκ $ για να κάνουν την υποκεινούμενη επανάσταση η αντιρονούντες της Συρίας!


Στη Συρία οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις φουντώνουν καθημερινά, παρά τις προσπάθειες Ασαντ για εκτόνωση της κρίσης

Οικονομική στήριξη ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης και αντιφρονούντων προσέφεραν την τελευταία πενταετία οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν τα Wikileaks την ώρα που η ένταση της εξέγερσης στη Συρία φουντώνει και μεταφέρεται στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα τα τηλεγραφήματα των Wikileaks αναφέρουν ότι το αμερικανικό υπ. Εξωτερικών χρηματοδοτούσε μια οργάνωση...
Σύρων εξόριστων από το 2006 μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του 2010, ενώ δεν γίνεται ξεκάθαρο εάν η χρηματοδότηση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, η συριακή αντικατασκοπεία ξεκίνησε να ρωτάει για τη χρηματοδότηση οργανώσεων της αντιπολίτευσης το 2009 και όπως αναφέρει υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, «οι συριακές αρχές αναμφίβολα θα θεωρούσαν τα όποια κεφάλαια των ΗΠΑ που διοχετεύονται σε παράνομες πολιτικές οργανώσεις ισοδύναμο της υποστήριξης αλλαγής καθεστώτος».
Αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, δήλωσε πως: «Οι ΗΠΑ δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση της Συρίας, αλλά εργάζονται για την προώθηση της δημοκρατικής διαδικασίας στη Συρία και οπουδήποτε αλλού».
Στη Συρία τώρα, η εξέγερση που έχει ξεσπάσει επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη πόλη Χομς, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι το πρωί της Δευτέρας τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου