Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η δήλωση βόμβα του υπουργού στην Die Welt και οι συζητήσεις στη Κομισιόν για την αναδιάρθρωση


epanastasi-gr:Πείτε την αλήθεια στο λαό,δεν βαρεθήκατε να λέτε ψέμματα!

Τα δημοσιεύματα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον συνεχή δημιουργώντας σύγχυση και πιέσεις στην ελληνική οικονομία που βλέπει τα επιτόκια δανεισμού της να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ.
Παράλληλα η ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εκφράζεται πλέον ανοιχτά και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως συνέβη...
στην Κοινοβουλευτική ομάδα της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ η τοποθέτηση Σημίτη για αναδιάρθρωση το συντομότερο δυνατόν τάραξε τα νερά στην Κυβέρνηση και την οδήγησε σε νέες διαψεύσεις.
Χθες έλληνας υπουργός που δεν κατονομάζεται τόνισε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι θέμα χρόνου.
"Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση, αλλά μόνο πότε", είπε ο υπουργός, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του.
Στις χρηματοοικονομικές αγορές ενισχύεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά να επαναδιαπραγματευθεί του όρους αποπληρωμής του χρέους που έχει εκδώσει, αναγνωρίζοντας πλέον ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμούς τέτοιους που να διασφαλίζουν ότι η χώρα είναι ικανή να εξυπηρετεί το χρέος, που αναμένεται να διογκωθεί στο 160% του ΑΕΠ.
"Από την αρχή ήταν σαφές ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση", δήλωσε ο υπουργός. "Έχουμε ήδη πει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ από τις αρχές του 2010 ότι θα ήταν καλύτερο η βοήθεια να συνδεθεί αμέσως με μια αναδιάρθρωση".
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήταν ανοικτοί σε μια τέτοια αναδιάρθρωση όταν είχε ξεσπάσει η κρίση.  "Αλλά οι συνάδελφοι στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν πει τότε: "Δεν είστε μόνο εσείς το θέμα. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να σταθεροποιηθεί όλη η ευρωζώνη και πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ικανοί να σωθείτε και να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις πριν να μπορέσουμε να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση".
Η Ελλάδα έχει κατανοήσει ότι η ήπια αναδιάρθρωση χρέους είναι αναπόφευκτη, ανέφερε την Τρίτη δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο της Κομισιόν.
"Η ελληνική κυβέρνηση έχει κατανοήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και έχει δεχθεί μια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους", φέρεται να δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δεν κατονομάζεται, στην Ελευθεροτυπία.
"Με τόσα υψηλά spreads και με ένα χρέος 1,5 φορά περίπου το ΑΕΠ νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνει η ήπια αναδιάρθρωση", πρόσθεσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το δημοσίευμα.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου