Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Επιχειρηση.ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!!!


Πώς δηλαδή φτάσαμε να είμαστε υπό καθεστώς χρεοκοπίας.

Οφείλω όμως να πω ότι σ’αυτή την κατάσταση η Ελλάδα βρίσκεται την τελευταία δεκαετία.

Γιατί όμως είμαστε υπό καθεστώς χρεοκοπίας;

Γιατί εδώ και 10 χρόνια αναζητούμε στις διεθνείς αγορές δάνεια για να πληρώσουμε παλιότερα δάνεια. Αυτός είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας.

Είναι όμως απαραίτητο να διευκρινισθεί και κάτι.

Ακόμη και ένα κακό και αντιπαραγωγικό Κράτος όπως το Ελληνικό, δεν είχε πρόβλημα να καλύψει τους μισθούς και συντάξεις, τις τακτικές του δαπάνες και τα λειτουργικά του έξοδα. Το πρόβλημα ήταν...
ότι τα χρήματα που εισέπραττε το Κράτος από φόρους δεν ήταν αρκετά για να καλύψει τα έξοδά του και τα τοκοχρεολύσια των δανείων του ταυτόχρονα.

Ενδεικτικά το 2009 πληρώσαμε για μισθούς και συντάξεις του Ελληνικού Δημοσίου 26 δις € ενώ για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους 82 δις €.

Αυτοί οι αριθμοί κάνουν ξεκάθαρο το πρόβλημα και πώς οδηγήθηκε στην χρεοκοπία η χώρα μας. Η χρεοκοπία δεν οφείλεται στο ακριβό Δημόσιο αλλά στα Δάνεια.

Η κατάσταση στις αρχές του 2009 είχε φτάσει σε οριακό σημείο. Η Ελλάδα είχε πια πρόβλημα να απευθυνθεί στις αγορές για νέα δάνεια, για την εξόφληση παλιών. Η ανησυχία συνεπώς των Δανειστών μας για την εξόφληση των δανείων ήταν τεράστια.

Εδώ πρέπει να πω ότι ο εφιάλτης ενός Δανειστή που έχει δανείσει ένα Κράτος είναι όταν το Κράτος αυτό κάνει παύση πληρωμών λόγω αδυναμίας.

Το Κράτος δεν είναι επιχείρηση να μπεις μέσα να κάνεις εκκαθάριση και να πάρεις τα χρήματά σου. Το Κράτος ασκεί Εθνική Κυριαρχία. Η Εθνική Κυριαρχία προστατεύει το Κράτος, του δίνει Ασυλία. Μπορούν όμως να το σύρουν σε μια κατάσταση ώστε να Απεμπολήσει την Εθνική του Κυριαρχία οικειοθελώς.

Αυτό οργανώθηκε για την Ελλάδα.

Από εκείνη την χρονική περίοδο (αρχές του 2009) είχαν τεθεί στην χώρα μας λύσεις για Μηχανισμό Στήριξης και ΔΝΤ.

Ο πρωθυπουργός τότε Κ. Καραμανλής και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου είχαν πλήρη γνώση της κατάστασης. Γνώριζαν τα μέτρα που είχαν προταθεί από τις Βρυξέλες. Η τότε κυβέρνηση όμως του Καραμανλή, πολιτικά απαξιωμένη και με μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν επιχείρησε να πάρει τα μέτρα που της προτάθηκαν. Αυτό το ανέλαβε ο Παπανδρέου.

Έτσι πήγαμε σε εκλογές στο τέλος του 2009 με τον Καραμανλή να παραδίδει την εξουσία και τον Παπανδρέου να φωνάζει “λεφτά υπάρχουν”.

Στόχος του Παπανδρέου ήταν να κερδίσει την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για να εφαρμόσει τα μέτρα των Βρυξελών.

Μετά τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν τα αποκαλυπτήρια. Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι “λεφτά δεν υπάρχουν”.

Τότε ξεκίνησε η επιχείρηση ΣΟΚ και ΔΕΟΣ.

Οι Έλληνες πολίτες δέχθηκαν μια οργανωμένη επίθεση από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Στόχος ήταν να λυγίσουν και να αποδεχθούν ότι θα ακολουθούσε.

Έπρεπε το πρόβλημα των Δανειστών μας να γίνει πρόβλημα του κάθε Έλληνα πολίτη. Ο φόβος των Δανειστών για την είσπραξη των δόσεων των Δανείων τους, έπρεπε να γίνει φόβος του κάθε Έλληνα για τον μισθό του και την σύνταξή του.

Οι Έλληνες φορτωμένοι ενοχές και σε κατάσταση τρόμου και μαζικής κατάθλιψης ήταν πια ευάλωτοι και εύκολος στόχος.

Τέσσερις μήνες κράτησε αυτή η επίθεση.

Το Φεβρουάριο πια του 2010 η Κυβέρνηση Παπανδρέου άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά της και να δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της. Έτσι έμαθαν και οι πολίτες για τον Μηχανισμό Στήριξης, το ΔΝΤ και το πακέτο των 110 δις €, .

Εδώ πρέπει να κάνω μια παρένθεση και να αναφερθώ στη συστηματική παραπλάνηση των Ελλήνων Πολιτών.

Μας είπαν ότι, αν η χώρα δεν υπέγραφε τη Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο για να πάρει τα 110 δις ευρώ, την επόμενη μέρα θα κατέρρεε και θα υπήρχε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Ψέματα… Διευκρινίζω: Απαγορεύεται τα λεφτά του Δανείου να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό εκτός από την εξόφληση των χρεολυσίων των δανείων. Δεν χρησιμοποιείται ούτε 1€ ευρώ από αυτά που παίρνουμε για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τους φόρους του Κράτους που όπως έχω πει αρκούν. Τα λεφτά του Δανείου δεν τα βλέπουμε σαν χώρα. Τα πάντα γίνονται με Λογιστικές Εγγραφές. Ο μόνος που εισπράττει είναι οι Ξένες Τράπεζες που μας έχουν Δανείσει. Τα 110 δις € τα πήραμε για να πληρωθούν οι Τράπεζες.

Με το έδαφος πια προετοιμασμένο προχώρησε στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης.

Τι είναι η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης; Είναι το Συμβόλαιο του δανείου των 110 δις € (όπως αυτά που υπογράφουμε όταν παίρνουμε δάνειο από τις τράπεζες), που θέτει τους όρους του δανεισμού.

Το συμβόλαιο του δανείου συντάχθηκε στην Αγγλική γλώσσα από τη δικηγορική εταιρεία «Slaughter and May». Η εταιρεία αυτή είναι μια από τους εκπροσώπους του Βρετανικού νομικού, πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και ουσιαστικά λειτούργησε σαν εντολοδόχος των δανειστών.

Εξειδίκευση της δανειακής σύμβασης είναι το Μνημόνιο. Αυτό αφορά την οικονομική πολιτική, τους μισθούς, τις συντάξεις, την ασφάλιση, τα επαγγέλματα κλπ..

Πρέπει να γίνει όμως ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες ότι το Μνημόνιο δεν ήρθε από τις Βρυξέλες. Έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα από Έλληνες. Έχει γραφτεί από μεγάλα Δικηγορικά Γραφεία με πλήρη γνώση της κοινωνίας, την Τράπεζα της Ελλάδας, Σύμβουλους του Υπουργείου Οικονομικών, Νεοφιλελεύθερα στελέχη παλαιότερων Κυβερνήσεων που εξυπηρετούν συμφέροντα Βιομηχάνων και Τραπεζιτών.

Αυτοί οι παράγοντες εμφανίζουν τις ανάγκες τους σαν απαιτήσεις προς τη χώρα.

Η κυβέρνηση εγκρίνει ότι της εισηγούνται και όλα αυτά παρουσιάζονται σαν εισηγήσεις της Τρόικας, στην οποία οφείλουμε όλοι να υποκλιθούμε.

Δεν πρέπει συνεπώς να μας πείθουν ούτε τα λόγια της Κυβέρνησης, ούτε τα ΜΜΕ σχετικά με την προέλευση των προτάσεων του Μνημονίου. Έχουν γίνει στην Ελλάδα και είναι το Οικονομικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ γραμμένο από τα κατάλληλα πρόσωπα.


Δεν θα ασχοληθώ στο υπόλοιπο του άρθρου με το Μνημόνιο διότι θεωρώ ότι έχουν ειπωθεί και γραφτεί πάρα πολλά.

Θα δώσω βαρύτητα στη Δανειακή Σύμβαση η οποία ουσιαστικά ορίζει την ύπαρξή μας σαν Λαός, σαν Έθνος και σαν Κράτος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι η Δανειακή Σύμβαση δεν έφτασε ποτέ για ψήφιση στη Βουλή. Η Δανειακή Σύμβαση δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το δεύτερο είναι ότι σκοπίμως και με ευθύνη της Κυβέρνησης και των ΜΜΕ η προσοχή των Ελλήνων έχει επικεντρωθεί στο Μνημόνιο και στα δικαιώματα των εργαζομένων (τα οποία έτσι κι αλλιώς χτυπιούνται ανελέητα), ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί οι όροι της Δανειακής Σύμβασης.

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι όρος της Σύμβασης που υπογράφηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση είναι η Παραίτηση από την Εθνική Κυριαρχία υπέρ των Δανειστών της σε περίπτωση που δεν μπορεί η χώρα να πληρώσει το χρέος της;

Γνωρίζουν οι Έλληνες ότι η σύμβαση αναφέρει επί λέξη «ούτε ο δανειολήπτης (Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία (της Ελλάδας) έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο σε περίπτωση δίκης, κατάσχεσης (συντηρητικής ή αναγκαστικής)». Σε άλλο σημείο της σύμβασης ορίζεται ότι «η Ελλάδα παραιτείται από τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας αμετάκλητα και άνευ όρων». Τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με πιστόλι στον κρόταφο.

Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι όροι της σύμβασης;

Εδώ θα ήθελα να χρησιμοποιήσω λόγια του συνταγματολόγου Γεώργιου Κασιμάτη που υπήρξε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και Νομικός Σύμβουλός του:

«Το δικαίωμα Ξένων Δυνάμεων να δεσμεύσουν Κυριαρχικά Δικαιώματα της δικής τους επιλογής, στην περίπτωση που δεν εκπληρωθεί από αδυναμία κάποιος όρος των Δανειακών Υποχρεώσεων, προκαλεί Οικονομικό και Πολιτικό Φόβο.

Οικονομικός Φόβος γιατί απειλούνται πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας με κατάσχεση από τους δανειστές.

Πολιτικός Φόβος πρώτον: γιατί απειλείται η Εξασθένηση ή η Εκμηδένιση της Άμυνας της χώρας και της Ανεξαρτησίας της με Δέσμευση ή Αφαίρεση Εδαφικών ζωνών, Κατάσχεση ή Αναγκαστικό πλειστηριασμό Οπλικών Συστημάτων που έχουν ζωτική σημασία για την Άμυνα της χώρας και την Ανεξαρτησίας της.

Δεύτερον: γιατί απειλείται η Πολιτική Ανεξαρτησία της χώρας η Ελευθερία Άσκησης της Εξωτερικής της Πολιτικής και των Διεθνών Σχέσεών της, εάν στερηθεί Βασικών και Στρατηγικής σημασίας πηγών πλούτου όπως είναι τα Υποθαλάσσια Πετρέλαια, Ορυχεία, Εκμετάλλευση Αρχαιολογικών χώρων κλπ.

Έχει ιδιαίτερη σημασία και εγκυμονεί κινδύνους ειδικά για τη χώρα μας η Πολιτική Χειραγώγηση για την επίλυση Εθνικών Θεμάτων».



Τελικά που πραγματικά αποβλέπουν οι Δανειστές επιβάλλοντας τους παραπάνω όρους;

Τι από τα παραπάνω που αναφέρει ο Γ. Κασιμάτης προτίθενται να εφαρμόσουν σε περίπτωση παράβασης από τη χώρα μας των όρων της Δανειακής Σύμβασης;

Ο φόβος που προκαλεί η Δανειακή Σύμβαση σε σχέση με την αμφισβήτηση της δυνατότητάς σου να Αμυνθείς, την αμφισβήτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Εδαφικής σου Ακεραιότητας σε κάνει ευάλωτο ώστε να αποδεχθείς αφαίρεση πλουτοπαραγωγικών πόρων στρατηγικής και μεγάλης οικονομικής σημασίας. Αυτός ο φόβος κάνει εύκολα μια Κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Αυτός είναι ο στόχος, να έχουν μια Κυβέρνηση υποτακτική, να έχουν μια Αποικία, από την οποία να μπορούν να παίρνουν ότι τους χρειάζεται, ότι τους αποφέρει κέρδη. Μπορούν να σου πάρουν κοιτάσματα πετρελαίου, περιοχές μεγάλης τουριστικής αξίας, αρχαιολογικούς χώρους, ακτές κλπ.

Οι παραχωρήσεις δεν είναι απαραίτητο να γίνουν με πώληση. Οι παραχωρήσεις μπορούν να γίνουν με Μακροχρόνιες Συμβάσεις προς Εκμετάλλευση.

Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου το είπε στη Βουλή των Ελλήνων στη συζήτηση που έγινε για την πώληση της περιουσίας του Δημοσίου.

Υποκριτικά ζήτησε να δεσμευτούμε ότι δεν θα πουλήσουμε περιουσία του Δημοσίου. Είπε όμως, μπορούμε να την Νοικιάσουμε για 50 χρόνια.

Αυτές είναι οι λεγόμενες Αποικιακές Συμβάσεις. Με την πρόταση του Πρωθυπουργού θα μπορούσαν να δοθούν σε ξένους για 50 χρόνια κοιτάσματα πετρελαίου ή αρχαιολογικοί χώροι. Για σκεφτείτε κάποιος να επισκέπτεται την ΑΑκρόπολη ή τους Δελφους και να πληρώνει εισιτήριο σε Γερμανική Εταιρεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;


Στη Δανειακή σύμβαση στο άρθρο 3 παρ. 5α υπάρχει πρόβλεψη διασφάλισης των Δανειστών από ενδεχόμενη Δικαστική Προσφυγή σε Ελληνικά Δικαστήρια ή πιθανή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Ελλάδας για Αντισυνταγματικότητα της Σύμβασης. Ουσιαστικά με αυτή την πρόβλεψη φιμώνεται η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Στο άρθρο 14 παρ 1 αναφέρεται ότι η παρούσα σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο. Γιατί το Αγγλικό Δίκαιο;

Το Αγγλικό Δίκαιο σε θέματα Δανείων και λόγω του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έδρα Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων είναι το χειρότερο δυνατό Δίκαιο για τον οφειλέτη.

Πότε όμως μπορούν να ισχύσουν οι ρήτρες που περιέχονται στη Δανειακή Σύμβαση; Αν για οποιοδήποτε λόγο για 30 μέρες δεν έχεις δυνατότητα να πληρώσεις μια δόση, τότε ισχύει το σύνολο των ποινών της Δανειακής Σύμβασης.

Για σκεφτείτε όταν ένας πολίτης καθυστερεί να πληρώσει ένα Δάνειο η Τράπεζα αφήνει 4 ή 5 μήνες και τώρα ίσως και περισσότερο, προτού τον περάσει στο κόκκινο. Η Δανειακή Σύμβαση μας δίνει 30 ημέρες δυνατότητα καθυστέρησης.

Οι επαχθείς όροι που έχουν περιγραφεί και πολλοί άλλοι κάνουν τη Δανειακή Σύμβαση να μην έχει ιστορική προηγούμενο. Όχι μόνο στην Ελληνική Ιστορία αλλά και στην Παγκόσμια.

Ούτε η Κατοχική Κυβέρνηση Τσολάκογλου την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, προέβη σε τέτοιες παραχωρήσεις. Όταν οι Γερμανοί απαίτησαν από τον Τσολάκογλου να υπογράψει παραίτηση από την Εθνική Κυριαρχία της χώρας, επειδή οι κατακτητές ήθελαν να χωρίσουν τη χώρα σε τρεις ζώνες (Γερμανική, Ιταλική, Βουλγαρική), καταργώντας το Ενιαίο και Αδιαίρετο της χώρας, αυτός παραιτήθηκε. Στη Δίκη των δοσίλογων που έγινε χρησιμοποίησε την πράξη του σαν ελαφρυντικό λέγοντας “Δεν δέχθηκα να παραιτηθούμε ή να εκχωρήσουμε την Εθνική Κυριαρχία της χώρας”.

Προσπάθησα με αυτά τα λίγα που έγραψα να κάνω σαφές στον αναγνώστη πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην Παραίτηση από την Ασυλία της και στην Απεμπόληση της Εθνικής της Κυριαρχίας με τη Δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Βασική ευθύνη για την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα φέρει το Πολιτικό μας Σύστημα. Οι ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τεράστιες. Ο επιμερισμός των ευθυνών δεν έχει πια καμιά σημασία. Θα τους κρίνει η Ιστορία.

Με ευθύνη Ελλήνων έχουν Δημιουργηθεί –Θεσμοθετηθεί όλες οι προϋποθέσεις που μπορούν να θέσουν σε αμφισβήτηση την ύπαρξή μας σαν Λαός σαν Έθνος και σαν Κράτος.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να οδηγήσει με το Μνημόνιο τη χώρα σε μαρασμό και τους πολίτες στη φτώχια προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Δανειστές της.

Έχουμε παραιτηθεί από την Ασυλία που προσφέρεται στα Κράτη από το Διεθνές Δίκαιο έχουμε εκχωρήσει Αμετάκλητα και Άνευ Όρων Κυριαρχικά μας Δικαιώματα. Η χώρα ίσως βρίσκεται στην πιο επικίνδυνη περίοδο της Ιστορίας της από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους. Κάτι τέτοιες στιγμές δεν έχουμε δικαίωμα να μην γνωρίζουμε. Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Σωτήρης Μπουζιώτας.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου