Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Bρυξέλλες: Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρ. Φιγιόν, πρότεινε να εμποδίζονται να φθάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος, οι μετανάστες, και να στέλνονται πίσω (!)

 epanastasi-gr:Aύτα δεν τα βλέπει κανέις ε Γιώργο Παπαδρέου,Παπουτσή,Κάστανίδη τι θα γίνει θα κάνετε τίποτα ανίκανη για το θέμα αυτό;;;Εχουμέ γεμίσει παντού λαρθομετανάστες έλεος πιά!!!
Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν πρότεινε σήμερα να περιπολούν τα σύνορα των χωρών της ΕΕ πλοία της ευρωπαϊκής αποστολής Frontex που θα στέλνουν όλους τους μετανάστες που θα βρίσκουν στη θάλασσα...
κατ' ευθείας πίσω στην Τυνησία, αντί να τους οδηγούν στην Ιταλία για αναγνώριση.


Η Ιταλία αντιμετώπισε ένα κύμα προσέλευσης τουλάχιστον23 χιλιάδων μεταναστών από την Τυνησία από τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε ανατράπηκε το καθεστώς του προέδρου Μπεν Άλι. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες αυτούς φτάνουν στο μικρό ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

"Για να αποφύγουμε αυτές τις καταστάσεις και να σταματήσουν τα πλοία της Frontex να διασώζουν παράνομους μετανάστες από τη θάλασσα και να τους οδηγούν στην Λαμπεντούζα, θα ήταν πιο έξυπνο να τους οδηγούν κατ' ευθείαν πίσω στην Τυνησία" ανέφερε ο κ. Φιγιόν μετά τις συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η πρόταση του γάλλου πρωθυπουργού μπορεί να θεωρηθεί αμφιλεγόμενη καθώς έχει αναγνωριστεί διεθνώς ότι οι αρχές των κρατών δεν μπορεί να στέλνουν πίσω στην πατρίδα τους μετανάστες χωρίς πρώτα να έχουν ελέγξει εάν μεταξύ τους υπάρχουν και αιτούντες άσυλο.

Ο κ. Μπαρόζο δεν σχολίασε την ιδέα του κ. Φιγιόν αλλά υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τις αρχές της Τυνησίας κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη χώρα αυτή.

Ο κ. Φιγιόν πάντως επιμένοντας στην ιδέα του αιτιολόγησε τα λεγόμενά του προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι και να κινούνται ελευθέρως σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο".

"Εξάλλου ένα μεγάλο μέρος των Τυνήσιων πολιτών που έχουν φτάσει στην Ιταλία δεν μπορούν--παρά την αντίθετη άποψη κάποιων-- να μοιραστούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους", επέμεινε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Φιγιόν επισήμανε ότι η Γαλλία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αφού έχει διεκπεραιώσει 50 χιλιάδες αιτήσεις χορήγησης ασύλου, ενώ η Ιταλία μόνο δέκα χιλιάδες. "Ο καθένας θα πρέπει να συγκρατήσει αυτά τα νούμερα", τόνισε ο κ. Φιγιόν.

Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, της Eurostat, η Γαλλία έλαβε μόνο πέρσι 51.595 αιτήσεις χορήγησης ασύλου αλλά τελικώς ενέκρινε τις 5.115. Την ίδια χρονιά η Ιταλία έλαβε 10.050 αιτήσεις και ενέκρινε τις 4.305.
http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου