Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

8.000€ για... απόκτηση μεταπτυχιακού!

 epanastasi-gr;Μόνο στο Ελλάδιστάν γίνονται αυτά.

Κύκλωμα επιτήδειων που έναντι αδράς αμοιβής πωλει ''μαϊμού'' τίτλους σπουδών σε εκπαιδευτικούς δρα στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, μέχρι σήμερα η υπουργός Παιδείας, 'Αννα Διαμαντοπούλου δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την πάταξη του φαινομένου, όμως οι επιλογές για τους νέους σχολικούς συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης βρίσκονται στα σκαριά και όπως φαίνεται τα πτυχία-μαϊμού θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα πτυχία αυτά δίδονται...

έναντι υψηλού αντιτίμου από τους επιτήδειους και περιλάμβάνουν τόσο πτυχία σε έπιπεδο μάστερ,όσο και σε επίπεδο μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών.
Σύμφωνα με μαρτυρία στο “Έθνος”του κ. Χρήστου Καρανικόλα ο οποίος είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής, είχε δεχτεί μια ανάλογη προσφορά. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει «εκείνη την περίοδο εμφανίστηκε ένας συνάδελφος και μου είπε ότι με 8.000 μπορώ να πάρω μεταπτυχιακό χωρίς να σπουδάσω σε κάποια χώρα και ότι όλες οι συνεδρίες θα γίνονταν στην Ελλάδα. Δεν δέχτηκα, αλλά δύο συνάδελφοι το έκαναν και πήραν τους σχετικούς τίτλους. Και οι δύο, όμως, δεν κατέχουν ούτε στοιχειώδεις γνώσεις στα αγγλικά και τώρα είναι προϊστάμενοι Εκπαίδευσης. Μάλιστα είχα καταγγείλει το γεγονός στον περιφερειακό διευθυντή, αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποιες κινήσεις. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να πάρει ένα μεταπτυχιακό διάρκειας 2 ετών μόνο με τρεις ωριαίες συνεδρίες στην Ελλάδα; Παρ' όλα αυτά, όμως, όλοι φαίνονται νόμιμοι και ας μην μπορούν να πουν ούτε μια ξένη λέξη! Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει, γιατί δεν αρμόζουν στον κλάδο των εκπαιδευτικών τέτοια φαινόμενα».
Τα πλαστά πτυχία προέρχονται από χώρες όπως οι:Boυλγαρία,Ρουμανία, Ιταλία, Κύπρο αλλά και Αγγλία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα πτυχία αυτά δίδονται σε άτομα τα οποία δε γνωρίζουν καν την αγγλική γλώσσα ούτε έχουν πάρει κάποια σχετική εκπαιδευτική άδεια.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Θωμάς Καραγιάννης, πρώην αιρετός ΚΥΣΠΕ, συμπληρώνει: «Η βιομηχανία διδακτορικών και μεταπτυχιακών πρέπει να σταματήσει, διότι αυτό αποτελεί ντροπή για την εκπαίδευση. Πίστευα και πιστεύω ότι τα πτυχία αυτά είναι ''μαϊμού''. Ετσι παίρνουν επιπλέον μόρια και είναι ''αχτύπητοι'' στον ανταγωνισμό με τους συναδέλφους τους για διάφορες θέσεις.
Οι καταγγελίες των εκπαιδευτικών είναι πολυάριθμες. Αυτό που επιθυμούν είναι να ληφθούν μέτρα για την πάταξη αυτού του φαινομένου αφού αποτελεί κατάφορη αδικία. Πρόκειται για πράξη ανήθικη η οποία πλήγει το εκπαιδευτικό σύστημα.
"Είμαι απόλυτα βέβαιος πως ένας απλός έλεγχος των ξενόγλωσσων τίτλων από το υπουργείο Παιδείας, θα φέρει στο φως τερατώδεις περιπτώσεις", αναφέρει ο κ. Σταύρος Πετράκης, οργανωτικός γραμματέας ΔΟΕ.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου