Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ;

Σύμφωνα με νεότερη αμερικάνικη έρευνα, η μεγάλη αύξηση του αριθμού των ασθενών από τη νόσο του Αλτσχάιμερ οφείλεται στα νιτρώδη και νιτρικά άλατα, τα οποία προστίθενται σε πολλά τρόφιμα για τη συντήρησή τους αλλά και για να αναδειχτεί η γεύση ή το χρώμα τους.
Η Αμερικανίδια παθολόγος Σούζαν Ντε Λα Μόντε οδηγήθηκε στο παραπάνω συμπέρασμα έπειτα από ανάλυση των ποσοστών θνησιμότητας την περίοδο 1968-2005 από ασθένειες που συνδέονται με τα γηρατειά. Σύμφωνα με τη μελέτη της, οι θάνατοι από Αλτσχάιμερ αυξήθηκαν 150 φορές. Σύμφωνα με την έρευνα, τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα βρίσκονται λίγο έως πολύ παντού στην τροφική αλυσίδα, επειδή το έδαφος και το νερό είναι μολυσμένο από λιπάσματα που τα περιέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου