Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΤOYTA KAI HONDA ΓΙΑ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η μάχη ανάμεσα στις κατασκευαστικές εταιρίες όσον αφορά τα υβριδικά αυτοκίνητα καλά κρατεί. Και αναφερόμαστε φυσικά στην Toyota και στην Honda, που φαίνεται να κοντράρονται πολύ δυνατά. Πριν λίγες μέρες, σε δημοσιεύματα ιαπωνικής εφημερίδας, υπεύθυνος της Toyota ανέφερε πως περιμένουν τουλάχιστον 40.000 προπαραγγελίες στην Ιαπωνία για το ανανεωμένο υβριδικό Prius, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. Να αναφερθεί οτι η εταιρία πούλησε σε ολόκληρο το 2008, 73.100 Prius.
Στην άλλη πλευρά η ανταγωνίστρια Honda πούλησε 18.000 μοντέλα του νέου υβριδικού Ιnsight, από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του, αντίθετα με τις προβλέψεις των υπεύθυνων της Honda, που υπολόγιζαν να πουληθούν περίπου 5.000 μοντέλα στην Ιαπωνία.
Η μεγάλη κόντρα όμως γίνεται στην τιμή των αυτοκινήτων. Πριν λίγο καιρό η Honda είχε ανακοινώσει πως το Insight θα κοστίζει μερικά χιλιάδες δολλάρια λιγότερο απ’ ότι η τιμή της βασικής έκδοσης του Prius. Φυσικά η Toyota δεν μπορούσε να το αφήσει αυτό αναπάντητο, γνωστοποιώντας πως η προηγούμενη έκδοση του Prius θα μείνει για άλλο ένα χρόνο στην αγορά, με μειωμένη όμως τιμή, όσο και του Insight. Kαι σα να μην έφτανε αυτό ανακοίνωσε και την τιμή του ανανεωμένου μοντέλου του Insight, που στην Ιαπωνική αγορά, θα κοστίζει σχέδον όσο και ένα πλήρως εξοπλισμένο Insight. Η μάχη απ’ ότι φαίνεται θα έχει και συνέχεια, καθώς αναμένεται και η τιμή του Prius στην Αμερικάνικη αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου