Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σημαντική άνοδος καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο στη χρήση του διαδικτύου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τις έρευνες να καταδεικνύουν ότι η νέα γενιά έχει πλέον συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.Ειδικότερα, σύμφωνα με την ετήσια μέτρηση του "παρατηρητηρίου της κοινωνίας" για το 2008, τέσσερα στα 10 ελληνικά νοικοκυριά είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, έναντι τριών στα δέκα το 2007.
Μάλιστα, αν και η χώρα μας υπολείπεται του ποσοστού της ΕΕ που ανέρχεται σε 60%, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των νοικοκυριών με πρόσβαση στο διαδίκτυο τα τελευταία τέσσερα έτη... υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό κατά 10% (17,6% έναντι 7,7%).
Ωστόσο, την ώρα που ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι ταχύτητες των συνδέσεων στη χώρας μας εξακολουθούν να είναι χαμηλές συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Οι λόγοι της στασιμότητας σύμφωνα με την Κομισιόν είναι δύο: το ασαφές νομικό πλαίσιο για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και η έλλειψη εναλλακτικών τεχνολογιών για γρήγορες συνδέσεις.
(πηγή skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου