Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

1-Πετά ένα αεροπλάνο πάνω από την άγρια ζούγκλα και, όπως πάντα στα ανέκδοτα, πέφτει και οι Ζουλού πιάνουν τους μοναδικούς επιζώντες τον Τούρκο, τον Ιταλό και τον Έλληνα.
Πηγαίνουν τους αιχμαλώτους στον αρχηγό, που τους λέει:
- Θα σας σκοτώσουμε, εκτός και αν πείτε ένα ανέκδοτο και καταφέρετε να κάνειτε όλη την φυλή να γελάσει. Αν όμως έστω και ένας δεν γελάσει, θα σας σκοτώσουμε.Λέει πρώτος ανέκδοτο ο Τούρκος.
Γελάνε 20 άτομα από την φυλή, οπότε τον πιάνουν και τον σκοτώνουν.
Λέει ο Ιταλός, γελάνε οι μισοί, τον σκοτώνουν και αυτόν.
Λέει και ό Έλληνας, και γελάνε όλοι εκτός από έναν.
- Λυπάμαι, λέει ο αρχηγός, αλλά η συμφωνία ήταν ότι έπρεπε να κάνεις όλην την φυλή να γελάσει.Σκοτώνουν και τον Έλληνα.
Την ώρα που τον σκότωναν, αυτός που δεν είχε γελάσει, πεθαίνει στα γέλια. Κυλιόταν κατάχαμα, και δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει:
- Τι έπαθες, ρε συ ξαφνικά;
- Ε, τώρα κατάλαβα το ανέκδοτο του Έλληνα.
2-Μια ξανθιά παίρνει τηλέφωνο τον άνδρα της στη δουλειά.
- Τι έχεις αγάπη μου, γιατί κλαις; τη ρωτάει.
- Προσπαθώ να φτιάξω ένα παζλ εδώ και ώρες αλλά δεν μπορώ να τα καταφέρω. Όλα τα κομμάτια μοιάζουν να είναι ίδια, του απαντάει.
- Μα είναι δυνατό, τι παριστάνει και είναι τόσο δύσκολο; ξαναρωτάει ο άνδρας της.
- Να έξω στο κουτί έχει μόνο ένα κόκορα.
Τελειώνει από της δουλειά ο ταλαίπωρος σύζυγος, πάει στο σπίτι και βρίσει τι γυναίκα του να κλαίει ακόμα πάνω από το παζλ. Την αγκαλιάζει και της λέει:
- Έλα αγάπη μου, έλα ομορφιά μου, έλα να βάλουμε τα Corn Flakes πίσω στο κουτί τους και δεν θα πούμε τίποτα σε κανένα.
3-Μια ξανθιά βρίσκει ένα βράδυ σε ένα πάρκο ένα πιγκουίνο. Μην ξέροντας τι να τον κάνει αποφασίζει να βρει έναν αστυφύλακα και να τον ρωτήσει. Πράγματι βλέπει κάποιον, τον πλησιάζει και τον ρωτάει:
- Κύριε αστυφύλακα, βρήκα αυτόν τον πιγκουίνο και δεν ξέρω τι να τον κάνω.- Πήγαινέ τον στον ζωολογικό κήπο, της λέει αυτός.
- Καλή ιδέα, αυτό θα κάνω, λέει η ξανθιά και φεύγει.
Το επόμενο βράδυ ο αστυφύλακας, κάνοντας την περιπολία του, βλέπει την ξανθιά και μαζί της τον πιγκουίνο.
- Μα καλά, της λέει, δεν τον πήγες στον ζωολογικό κήπο;
- Τον πήγα εχθές. Σήμερα λέω να τον πάω σινεμά!

4-Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.
Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.
Για τους Ελληνες είπε:
- Θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές, αλλά στους Ελληνες έδωσες τρεις.Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.
- Εχεις δίκιο Γαβρίλε, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω, αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα. Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές, αλλά κάθε Ελληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.
Κι έτσι κι έγινε.
Αν ένας Ελληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος, αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος, κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου