Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΚΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟ

Ο διαγωνισμός "Μις Υφήλιος" συναντά εμπόδια στην Αυστραλία καθώς διατροφολόγοι και γιατροί υποστήριξαν ότι μία από τις επικρατέστερες φιναλίστ είναι "κοκαλιάρα" και επικίνδυνα υποσιτισμένη.
Το 19χρονο μοντέλο από το Σίδνει, Στέφανι Νομόσκα, είναι μία από τις 32 φιναλίστ, που ξεχώρισαν από τις 7.000 υποψήφιες, και θα φθάσουν στον τελικό σε μία διοργάνωση, η οποία υποστηρίζει ότι προωθεί τα "υγιή, συμμετρικά σώματα".
"Κοκαλιάρα ή όμορφη;", αναρωτιούνταν οι τίτλοι των εφημερίδων που φιλοξενούσαν φωτογραφία της κοκαλιάρας Νομόσκα με κόκκινο στρινγκ μπικίνι.
Ειδικοί του χώρου της υγείας υποστηρίζουν ότι η Νεμόσκα, η οποία έχει ύψος 1.80 μ και ζυγίζει 49 κιλά έχει δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μόλις 15.1, αρκετά χαμηλότερο του επίσημου ορίου για τον υποσιτισμό.
Η υπεύθυνη της διοργάνωσης Ντέμπορα Μίλερ δήλωσε ότι η μελαχρινή Νομόσκα έχει καταγωγή από την ΠΓΔΜ, κάτι που δικαιολογεί την αδυναμία της.
"Είναι ψηλόλιγνες και με μικρά οστά. Είναι ο σωματότυπός τους έτσι, όπως οι ασιάτισσες τείνουν να είναι μικρόσωμες", δικαιολογήθηκε η Μίλερ.
Ενώ η Νομόσκα αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, η διατροφολόγος Σούζι Μπάρελ δήλωσε στην εφημερίδα Herald Sun ότι δεν υπάρχει σωματότυπος σχετικός με την καταγωγή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου