my-greek
Τετάρτη 8 Απριλίου 2009
ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΘΡΕΠΤΙΚΕΙ ΑΞΙΑ
Η θρεπτική αξία του παγωτού είναι υψηλή, αφού περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνες A, D και Ε, καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος) και υδατάνθρακες (όπως η λακτόζη). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το παγωτό περιέχει ικανοποιητική ποσότητα ασβεστίου. Αρκεί να σημειώσουμε πως 100 γρ. παγωτού περιέχουν 100-120 mg ασβεστίου, ποσότητα που καλύπτει το 10% των ημερήσιων αναγκών μας.Το παγωτό δεν είναι ένα απαγορευμένο έδεσμα, αλλά μια τροφή που αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα και με τη συχνότητα που πρέπει μας δροσίζει, ενώ παράλληλα μας προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου