Οι αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ανάμεσα στη λήψη θερμίδων και την απώλεια βάρους και διαπίστωσαν ότι η μείωση στην κατανάλωση θερμίδων από λήψη ποτών έχει μεγαλύτερη θετική επίπτωση στη μείωση του πάχους σε σχέση με τη μείωση στην κατανάλωση θερμίδων από λήψη στερεάς τροφής.
Η σχετική επιστημονική έρευνα έγινε σε 810 ενήλικες ηλικίας 25 - 79 ετών, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπένζαμιν Καμπαλέρο και δημοσιεύτηκε στο διατροφολογικό περιοδικό "American Journal of Clinical Nutrition".
Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι όλες οι θερμίδες δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για το πάχος και η έμφαση πρέπει να δοθεί στις "υγρές" θερμίδες παρά στις "στερεές".
Τα ποτά που κατ' εξοχήν αυξάνουν το βάρος είναι όσα περιέχουν ζάχαρη (αναψυκτικά, φρουτοχυμοί κ.α.), τα οποία είναι η κύρια πηγή "υγρών" θερμίδων. Η αύξηση της κατανάλωσης των τελευταίων έχει συμβαδίσει με την επιδημία της παχυσαρκίας, που πλήττει την πλειονότητα των ενηλίκων και αποτελεί δυνητική αιτία προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης.
Άλλα ποτά, όπως τα διαιτητικά (που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες) και τα αλκοολούχα, επίσης συνδέονται με το πάχος, αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό.
skai.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου