Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

H FERRARI ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ

Η Ferrari ολοκλήρωσε τις δοκιμές της ενόψει του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος σε δύο εβδομάδες στη Μελβούρνη και οι άνθρωποι της ομάδας έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ταχύτητα του νέου μονοθεσίου, της F60. Οι Felipe Massa και Kimi Raikkonen έδειξαν πολύ γρήγοροι σε όλες τις δοκιμές που συμμετείχαν και στη Scuderia υπάρχει αισιοδοξία για τη νέα σεζόν. Ωστόσο, στη Ferrari δεν είναι το ίδιο ευχαριστημένοι με την αξιοπιστία του μονοθεσίου. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται και ο επικεφαλής της ομάδας Stefano Domenicali.
«Τις τελευταίες ημέρες πήγα στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσω το τελευταίο στάδιο των δοκιμών και βγήκα μια πολύ συγκεντρωμένη και αποφασισμένη ομάδα. Είμαστε ικανοποιημένοι με το επίπεδο του μονοθεσίου μας μέχρι τώρα όσον αφορά την απόδοση. Είναι προφανές ότι τώρα έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε πάνω στην αξιοπιστία του. Πέρυσι είδαμε πόση σημαντικές είναι ακόμα και οι μικρότερες λεπτομέρειες. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ πιο σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο Ιταλός.
Ο Domenicali ρωτήθηκε και για τη θέση της Ferrari σε σχέση με τις άλλες ομάδες αλλά ήταν όσο μπορούσε διπλωματικός: «Δεν θέλω να νομίζετε ότι αποφεύγω να απαντήσω αλλά είναι πιο δύσκολο από ποτέ να πω οτιδήποτε για το επίπεδο όλων στην πίστα. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπήρχε μεγάλη ισορροπία ανάμεσα στις ομάδες -από κάποιες αναμενόμενο και από άλλες όχι- και μετά ήρθε η έκρηξη της Brawn GP. Η απόδοσή τους ήταν μεγάλη έκπληξη και πρέπει να τους παρατηρήσουμε προσεκτικά. Εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε μέσα στις πιο ανταγωνιστικές ομάδες αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές άγνωστες παράμετροι. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Μελβούρνη για να πάρουμε τις απαντήσεις μας».
Ο διευθυντής της Ferrari μίλησε και για το πιθανό μειονέκτημα της ομάδας του με τη μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς: «Εμείς, και όσοι εξέλισσαν το μονοθέσιο του 2008 μέχρι την τελευταία στιγμή, ίσως έχουμε ένα μικρό μειονέκτημα σε σχέση με όσους άφησαν την περσινή χρονιά και έριξαν τους πόρους τους στην προετοιμασία για φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου