Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Διαδώστε το παντού!!!Αυτά είναι τα δικαιώματά μας αν μας πιάσουν χωρίς εισιτήριο

Τι κάνουμε στην περίπτωση που μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;
1 Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα
2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.
3. Αν μου ζητήσει...
τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.
4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.
5.Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.
6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.
7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου.
8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.
9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.
10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.
11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.
12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι’ αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.
13. Η πληρωμή ή μη του προστίμου, που θα επιβληθεί από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ατόμου.
Διαδώστε το για να μην θρηνήσουμε κι άλλους.

www.4news.gr

12 σχόλια:

  1. 14. Και μετά κατεβαίνω στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας που θα οργανωθεί για μειώσεις μισθών και συντάξεων, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες από τους τσαμπατζίδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 15 ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ , ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ , ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΜΜΕΝΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον πρώτο Ανώνυμο σχολιαστή (11:18): Όσο κυκλοφορούν κενά κρανία σαν το δικό σου ανάμεσά μας, δεν είναι καθόλου περίεργο που φτάσαμε σ' αυτό το χάλι. Είσαι η προσωποποίηση της εθελοδουλείας και του ανεγκέφαλου ραγιαδισμού. Σου ταιριάζει να σου απονείμουν μετ' επαίνων το Βρακί της Μέρκελ.
    Προς τον δεύτερο Ανώνυμο σχολιαστή (11:51): Ξέρουμε όλοι τι είναι οι μπάτσοι. Από την απάντησή σου, συμπεραίνει κανείς οτι εσύ θα προτιμήσεις μάλλον να βάλεις την ουρά κάτω απ' τα σκέλια και να λουφάξεις στη γωνιά σου. Οι συντάκτες του άρθρου πάντως δεν απευθύνονται σε κιοτήδες ούτε σε χέστηδες αλλά σ' εκείνους που ο αυτοσεβασμός τους δεν τους επιτρέπει να σκύβουν το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παρηγοριά που υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται έτσι! Τα ίδια περίπου έγραψα παρακάτω πρίν μου εμφανιστεί το σχόλιο σου. Μπράβο σου φίλε μου.

      Διαγραφή
  4. Καμαρώστε επίπεδο "πολιτών" όπως οι παραπάνω! Η μεγάλη έννοια του ενός είναι μην τυχόν και κόψουν στον ίδιο τίποτα από το μισθό ή την σύνταξη του, άσχετα αν ο διπλανός του δεν μπορεί να έχει ούτε έστω μερικά κέρματα, και ο άλλος είναι χεσμένος να αντιδράσει μην του την ...στήσουν οι μπάτσοι!!! Προφανώς οι τόσοι άλλοι απελπισμένοι που φτάνουν τόσο συχνά ακόμα και στην αυτοκτονία, ή θεωρούν πως δεν υπάρχουν ή υπάρχουν αλλά τους έχουν γραμμένους στα παπάρια τους. Η πάρτη τους μόνο τους ενδιαφέρει και τα όλα άλλα είναι ρομαντισμοί και φιλοσοφίες για μαλάκες!!!
    Τέτοιους πρέπει να έχει γεμίσει σήμερα η Ελλάδα και αυτό εξηγεί και την ευκολία που τα διάφορα πολιτικά αποβράσματα, έχουν φτάσει να κάνουν κυριολεκτικά ότι τους γουστάρει!!!
    Ψαρουδάκης Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και αυτοι που πληρωνουν το εισητηριο 1,20 η 1,40 για μια μιση ωρα αν θυμαμαι καλα για μια διαδρομη 1,20 ??? τι λετε βρε παιδια και αν ειναι τοπικη συγκοινωνια ?? πειτε 1,20 *80 ατομα γιατι παντα ειναι γεματο μεχρι στα παραθυρα ανεβαινουμε για να χωρεσουμε κυριε ΟΣΑ που δεν βαζετε παραπανω λεωφορεια !!!!! ποιο ακριβη κουρσα και απο τα ταχι ησαστε !!!! ΑΠΛΑ ΚΛΕΦΤΕΣ και αναγκαζετε το φτωχο κοσμο να τον οδηγησετε σε θανατο ενος παιδιου που μολις ειχε ξεκινησει η ζωη του για ενα εισητηριο !!! η ζωη του δηλαδη κοστιζει 1.20 ???? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν προκειται να υποστηριξω κανεναν λαθρεπιβατη, που ζει αναπνεει και υπαρχει εις βαρος μου....αν δεν θελετε να στριμωχνεστε ή να πληρωνετε εισιτηριο, να πηγαινετε με τα ποδαρακια σας, ή να αγορασετε πατινι.
    Ολοι εσεις που ζειτε ως παρασιτα δεν με αφορατε, και σε περιπτωση που ζητησετε την υποστηριξη μου σε μεταφορικο μεσο θα σας τη δωσω αλλα μετα θα σας καρφωσω....αμαν πια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1)Πληρώνω εισητηριο (και έτσι δεν εμπλέκομαι σε όλα τα παραπάνω πιθανά σενάρια)
    2)αν δεν έχω χρήματα κάνω γυμναστική
    3)αν δε μου αρέσει η γυμναστική αναζητώ τρόπο να αποκτήσω τίμια το αντίτιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπηρξα ποτε λαθρεπινατης κυριε ανωνυμε !!! παντα πληρωνα και παντα ημουν ορθια στο λεωφορειο !!! γιατι η μια διαδρομη του κυριου οσα ειναι 80 ευρω !! ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ !! μην ξεχναμε οι βουλευτες , οι υπουργοι και ο πρωθυπουργος μας ειναι αυτοι που ονομαζονται ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ κυκλοφορουν με δημοσια αυτοκινητα, εχουν αεροπλανο δικο τους εισητηρια απο εδω και απο εκει ολα ΤΣΑΜΠΑ !!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κόψιμο τον κώλο σε όποιον δεν πληρώνει εισιτήριο. Τις εξυπνάδες αλλού. Για το αν είναι ή όχι ακριβό το εισιτήριο είναι αλλουνού παπά ..... Εκεί να διαμαρτυρηθούμε με κάθε τρόπο και μέσο.
    Οι πονηροί σπίτι τους ή στη στενή. Θα συμφωνήσω ότι όποιος δεν έχει για εισιτήριο κάνει γυμναστική. Προτιμότερο είναι να πεις στον οδηγό ότι δεν έχεις λεφτα για εισιτήριο (το πιθανότερο είναι να σου πει μπες χωρίς εισιτήριο) παρά να το παίζεις πονηρός και δήθεν αντιστασιακός.
    Το άσχημο είναι ότι εισιτήρια δεν πληρώνουν όχι αυτοί που δεν έχουν χρήματα (αλλά τους περισσεύει η αξιοπρέπεια), αλλά οι πονηροί που έχουν χρήματα αλλά τους περισσεύει η λαμογια και το αντιστασιακό - αριστερό προφίλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή