Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τίτλοι τέλους για τους φαύλους της μεταπολίτευσης


endΗ δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», αναδεικνύει το νέο πολιτικό τοπίο. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη  συγκεντρώνει 17%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ από 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, το ΛΑΟΣ 3% ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι, η ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών, συγκεντρώνουν από 2%.


 Κυρίαρχο τοπίο η ΟΡΓΗ. Οργή ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ, για όλους αυτούς που πρόδωσαν...
την προσδοκία του κόσμου. ΟΡΓΗ η οποία ψάχνει τρόπο να εκφραστεί. ΟΡΓΗ η οποία στρέφεται κατά ΟΛΩΝ όσων ενεπλάκησαν σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό στην επιβολή του μνημονίου. ΟΡΓΗ κατά όσων, αντί να προστατεύσουν τα εθνικά & λαϊκά συμφέροντα, στράφηκαν κατά των Ελλήνων, μεταβαλλόμενοι σε καλούς αγωγούς των επιδιώξεων των κερδοσκόπων.
Στη δημοσκόπηση της Pulse, τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό της τάξης του 27%. Πόσο μπορεί αυτό να αυξηθεί, με την αναγωγή; Θέλετε να φτάσει στο 35%; Στο 40%; Λίγο παραπάνω; Όπως και να έχει πάντως, η κυριαρχία των δύο κομμάτων, δείχνει να φτάνει στο τέλος της.
Τα 80άρια που χτυπούσαν μαζί τα δύο μεγάλα κόμματα, αποτελούν παρελθόν. Και μπορεί στα υπουργεία οι ΠΑΣΟΚοι να κλείνουν «εκκρεμότητες», εκμαυλίζοντας, προάγοντας και επινοώντας ευφάνταστους τρόπους για να τη σκαπουλάρουν την επόμενη ημέρα, αλλά όλα αυτά, δεν είναι τίποτα άλλο από κινήσεις πανικού.
Ο λαός χειραφετείται. Μπορεί τα δύο (πάλαι ποτέ μεγάλα) κόμματα που κυριάρχησαν στο σκηνικό της μεταπολίτευσης, να δίνουν τα ρέστα τους συνεργαζόμενα, ώστε να αποτρέψουν το διαφαινόμενο Βατερλώ, αλλά… ατύχησαν.
Νίκος Χιδίρογλου

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου