Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στο πάγκο του χασάπη ο βασικός


thumb
Της Μιχαλούς
Η Κυβέρνηση του Παπαδήμ(ι)ου θα γραφτεί στην ιστορία για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας! Αγνοεί ότι ο βασικός μισθός των εργαζομένων είναι μία κατάκτηση χρόνων, ο οποίος διασφάλιζε...
στον εργαζόμενο ένα ελάχιστό βασικό μεροκάματο, κάτω του οποίου κανένας εργοδότης δεν είχε δικαίωμα να πληρώσει.
Προς το παρόν δείχνουν να αντιδρούν δήθεν στις διαταγές της τρόικας , αλλά επί της ουσίας έχουν προχωρήσει σε ένα καλό σχεδιασμό για την δουλοποιήση των εργαζομένων σύμφωνα με τους  μεγαλοεπιχειρηματίες ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους κατά το δυνατόν καλύτερα
Σχεδιάζουν λοιπόν να ρίξουν το κατώτερο μισθό στα ...675 ευρω μικτά (450 ευρώ καθαρά) από ... 751 (μικτά) που είναι σήμερα... ώστε  να  γίνουμε  σ΄αυτή τη φάση Πορτογαλία και στο αμέσως  επόμενο στάδιο ... Ταυλάνδη με βασικό μισθό …350 ευρώ! Στις άμεσες προθέσεις τους βέβαια είναι η  πλήρη ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  , με το επιχείρημα ότι η ΣΣΕ του 2010  προβλέπει  αύξηση  των κατώτερων  μισθών κατά  ...1,7% και δεν είναι καιρός για τέτοια.
Ακόμη ετοιμάζει ρύθμιση για  τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές), με δραστική περικοπή της εργοδοτικής συμμετοχής στην χρηματοδότηση της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας. Στην κατεύθυνση αυτή πιέζει για την ενίσχυση των επιχειρησιακών και ατομικών και της εκ περιτροπής εργασίας.
Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται σε μια τυχαία χρονική στιγμή αλλά την ώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινα και οι πολίτες οδηγούνται σε ακραίες λύσεις: H οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» άνεργους, δημόσιους υπαλλήλους, φοιτητές αλλά και οικογενειάρχες οι οποίοι προκειμένου να βρουν δουλειά στέλνουν βιογραφικά ακόμη σε εταιρείες παραγωγής «ροζ» ταινιών.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου