Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μιλά για πατριωτισμό ο GAP, υποτιμά τη νοημοσύνη μας


giorgos-papandreou-pasok-resized-image-960x650Το «πατριωτικό καθήκον» επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, για να δικαιολογήσει την επίθεση κατά της ιδιοκτησίας, που κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη, πλαισιωμένος από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Αν κάποιος πάει πίσω στο Δεκέμβριο του 2009, θα ξαναδεί ανάλογη τοποθέτηση.
Δεν πρωτοτύπησε διόλου ο πρωθυπουργός...
Κάθε δυνάστης, μονάρχης ή πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία, όταν «στριμώχθηκε» από τις εξελίξεις, έκανε επικλήσεις...
στον πατριωτισμό των πολιτών ή υπηκόων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο αιμοσταγής «πατερούλης» Στάλιν. Όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην τότε ΕΣΣΔ και ενώπιον του κινδύνου, ο Στάλιν έκανε λόγο για πατρίδα και Ρωσία και τοιαύτα, ενώ ξανάνοιξε και τις εκκλησίες.
Είναι παράδοξο να προσφεύγει στην επίκληση του πατριωτισμού των Ελλήνων ένας ελευθεριακός, ένας κοσμοπολίτης, ένας διεθνιστής και εθνομηδενιστής, ο οποίος έθεσε τη χώρα υπό τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των υπολοίπων της τρόικας. Είναι όντως πολύ παράδοξο, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη και το ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι ακριβώς θιασώτης του εθνικού κράτους, αλλά αντίθετα, είναι θερμός υποστηρικτής και θεωρητικός της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Προσπαθούν να μας μπερδέψουν...
Εδώ, γίνεται αντιληπτό, αυτό το οποίο λέμε εδώ στον «ΕΚ» κατά καιρούς: οι αριστεροί, ριζοσπάστες, κομμουνιστές ή σοσιαλδημοκράτες, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, ιδεολογικά, πολιτικά, ηθικά ή κοινωνικά. Το να μεταλλάσσονται, αποτελεί για τους αριστερούς, ρουτίνα. Όπως και το να προκαλούν εννοιολογική σύγχυση, προκειμένου να πετύχουν τους προπαγανδιστικούς τους στόχους.
Ο πατριωτισμός είναι στάση ζωής και δεν «παντρεύεται» με τον διεθνισμό. Είναι η αδιαπραγμάτευτη προστασία των εθνικών μας συμφερόντων αλλά και η σθεναρή προώθηση των εθνικών μας επιδιώξεων, είναι η προστασία των εθνικών αξιών και παραδόσεων, είναι η προσήλωση στα εθνικά ιδεώδη. Και τα παραπάνω δεν τα είδαμε στο πρότυπο της πολιτικής που ακολουθείται από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνολικότερα. Αντίθετα, βιώσαμε και ακόμα βιώνουμε μια πολύ επιθετική προσπάθεια θρυμματισμού του εθνικού κορμού. Ας αφήσει λοιπόν ο πρωθυπουργός τα περί πατριωτισμού.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου