Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Απόφαση-Σοκ από το συμβούλιο της επικρατείας


TZAMI VOTANIKOS

Στην Ελλάδα χτίζουμε τζαμί για να μην… κουραστούν οι τζιχαντιστές που θέλουν να μας κυριεύσουν!
Πρίν από περίπου δύο χρόνια έγραφα στην Ελεύθερη Ωρα:...
Η σύγχρονη ιστορία του Βοτανικού, αρχίζει την δεκαετία του 2010. Όταν στην περιοχή κτίστηκε το τέμενος που σήμερα κυριαρχεί στο τοπίο της περιοχής με τους μιναρέδες του. Πάντα στην περιοχή υπήρχ παρουσία μουσουλμάνων, η οποία ενισχύθηκε αμέσως μόλις αποπερατώθηκε το κτίσιμο του τεμένους.
Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα στην περιοχή κοντά στο τζαμί άνοιξαν τα πρώτα καφενεία αποκλειστικά για μουσουλμάνους και τα πρώτα μαγαζιά με θρησκευτικά είδη και παραδοσιακά εδέσματα αραβικών χωρών.
Τα πρώτα 2-3 χρόνια υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών δογμάτων, με αποκορύφωμα την βομβιστική επίθεση στο μετρό του Ελαιώνα, μια Παρασκευή που είχε δεκάδες μουσουλμάνους από άλλες περιοχές ως θύματα, οι οποίοι μετέβαιναν στο τζαμί. Τελικά στην περιοχή επικράτησαν σουνίτες μουσουλμάνοι, καθώς η κυβέρνηση αποφασισμένη να... τελειώσει με το πρόβλημα των συγκρούσεων, έχτισε τζαμιά για τα υπόλοιπα δόγματα σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
Ο Βοτανικός σήμερα σε τίποτε δεν θυμίζει εκείνες τις ημέρες. Το κυρίαρχο αραβικό στοιχείο, θυμίζει έντονα τις χώρες των προγόνων αυτών που μετανάστευσαν εδώ. Σε πολλά σημεία υπάρχουν ανηρτημένες σημαίες του Πακιστάν, της Τουρκίας αλλά και του Ιράκ.
Τα δυνατά μεγάφωνα αντηχούν τις φωνές του Μουεζίνη και ακούγονται απέναντι από την Κωνσταντινουπόλεως, εκεί όπου υπάρχει το “γκέτο διασκέδασης”.
Πολύ λίγες φορές κάποιοι “τολμηροί” περνούν το “φυσικό αυτό σύνορο”. Στην αρχή κάποιες παρέες που τόλμησαν να μεταβούν για να φάνε κάποιο “καυτερό” φαγητό έπεσαν θύματα βίας, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις επιθέσεων σε γυναίκες με ντύσιμο που θεωρήθηκε “προκλητικό”.
Στην περιοχή υπάρχουν μεγάλα έργα ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από χώρες που στηρίζουν την εξάπλωση του Ισλάμ, ενώ υπάρχει και ένας αριθμός πρώην Χριστιανών που ασπάστηκαν τον μουσουλμανισμό, προκειμένου να εργαστούν στην περιοχή, με δεδομένη την ανεργία που υπάρχει στην χώρα.
Αλλά σε γενικές γραμμές, από τότε που εφαρμόστηκε η Σαρία, παρά τις σχετικά τρομακτικές τιμωρίες που επεβλήθησαν στην αρχή, κυριαρχεί η ηρεμία στην περιοχή.
Τελευταία σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή έχουν μεταβεί στελέχη μυστικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών, καθώς φημολογείται ότι στην περιοχή έχουν καταφύγει “μουτζαχεντίν” που έδρασαν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αλλά και στην περιοχή του Κοσσυφοπέδιου.
Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά “αποκυήματα” της φαντασίας μου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των “κυβερνώντων” μόλις στην περιοχή χτιστεί τζαμί, την περιοχή θα καλύψει μια “ροζ ομίχλη” και όλοι θα ζούμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι σε μια “πολυπολιτισμική” πρωτεύουσα. Τώρα ποιά από τις δύο “φαντασίες” είναι πιο πιθανή, θα κληθεί να την επιλέξει ο κάθε πολίτης. Και η επιλογή του, θα έχει σημασία, καθώς θα διαμορφώσει το δικό του μέλλον!
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε την επιλογή του
Πάντως το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε την δική του επιλογή, χθες, λέγοντας «Ναι» στην ανέγερση του ισλαμικού Τεμένους επί της Ιεράς Οδού στην περιοχή του Βοτανικού.
Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ όπου περιλαμβάνεται και η αμοιβή τεχνικού συμβούλου που ανέρχεται στις 153.750 χιλιάδες ευρώ. Η ανέγερση του Τεμένους αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών πεποιθήσεων των Μουσουλμάνων.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ κατά πλειοψηφία έκρινε συνταγματικούς τους νόμους 3512/2006 και 4014/2011 για την κατασκευή, διοίκηση, διαχείριση και συντήρηση του ισλαμικού τεμένους, ανεξάρτητα αν την απασχόλησε μόνο η υπουργική απόφαση του 2011 για τη χρηματοδότηση των πάσης φύσεως δαπανών κατασκευής του επίμαχου τεμένους.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ υπογραμμίζει ότι οι νομοθετικές διατάξεις που προβλέπουν την κατασκευή κλπ, του τεμένους δεν παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας και της ελευθερίας εκδηλώσεως των θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά εξασφαλίζουν για τους μουσουλμάνους της Αττικής τη συνταγματικά προβλεπόμενη ελευθερία εκδήλωσης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Παράλληλα, συχνά στην απόφαση της Ολομέλειας γίνεται αναφορά στην αιτιολογική έκθεση του νόμου 3512/2006, που επικαλείται την αναγκαιότητα ανέγερσης του τεμένους στον Βοτανικό και τις δεσμεύσεις της χώρας από τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα, που αναφέρονται στην ακώλυτη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων.
Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχαν καταθέσει προσφυγή ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθηνά» δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε κάτοικοι του Βοτανικού και της Αττικής. Παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του τεμένους είχε κάνει ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλής, η οποία όμως απορρίφθηκε, καθώς δεν νομιμοποίησε εμπρόθεσμα τον δικηγόρο του. Σημειώνεται ότι ενώπιον του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ εκκρεμούν αιτήσεις που πρόκειται να συζητηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με εισηγήτρια την πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, και αφορούν τον διαγωνισμό για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους.
Και όλα αυτά μία μόλις ημέρα μετά τον προσδιορισμό της χώρας μας ως έδαφος για... τζιχάντ!
Φυσικά το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν μόλις μία ημέρα μετά την κυκλοφορία χάρτη στο διαδίκτυο, εκ μέρους της ισλαμιστικής οργάνωσης ISIS, που έχει καταλάβει το Βόρειο Ιράκ και μέρος της Συρίας, που προσδιορίζει την χώρα μας ως μέρος του μελλοντικού ισλαμικού χαλιφάτου, είναι απλά μία ειρωνεία κοσμικού μεγέθους.
Πάντως, για να μην περνά κανείς για τρελούς τους άραβες τζιχαντιστές, η αλήθεια είναι ότι το κοράνι τους υποχρεώνει σε ιερό πόλεμο για την “ανάκτηση” εδαφών που κάποτε ήταν υπό μουσουλμανική διοίκηση. Και αφού η χώρα μας ήταν υπό την κατοχή των Οθωμανών θα είμαστε διαχρονικά ένας “νόμιμος στόχος” για τους τζιχαντιστές.
Φυσικά αυτά πολύ λίγη σημασία έχουν για τους υποστηρικτές του “πολυπολιτισμού” που θεωρούν καθήκον και υποχρέωσή τους το να χτίσουν το τζαμί στην Αθήνα, έτσι ώστε να αποδείξουν το πόσο “ανοιχτοί” αλλά και υπάκουοι στις διαταγές της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών είναι.
Είναι σαφές ότι η ιστορία αρέσκεται σε τέτοιου είδους “χιούμορ”. Θα έχουν να το λένε τα παιδιά μας – εάν επιβιώσουν του δημογραφικού τσουνάμι που λέγεται ισλάμ- ότι μία μέρα μετά την “κήρυξη πολέμου” κατά της πατρίδας μας, εμείς αποφασίσαμε να χτίσουμε ένα τζαμί. Και δεν το αποφάσισαν τίποτε τυχαίοι αλλά οι κεφαλές του κράτους και οι ανώτεροι δικαστές αυτού του ίδιου κράτους. Οπότε τι να λέμε και να γράφουμε τώρα εμείς.
Σε τι χρειάζεται η λογική και η σύνεση; Αφού όπως είπαμε ένα τεράστιο ρόζ σύννεφο θα καλύψει τον Βοτανικό όπου Έλληνες και Πακιστανοί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι θα ζούν αδελφωμένοι και αγαπημένοι. Αυτό πιστεύουν οι πολυπολιτισμιστές, αυτό πιστεύουν και οι δικαστές, αυτό πιστεύουν και οι Υπουργοί. Το δε γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι σφάζονται ακόμη και μεταξύ τους, έχει να κάνει με το ότι δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ως πολιτικές φυσιογνωμίες τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Τσίπρα!
Του Δημήτρη Παπαγεωργίου
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου