Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Απίστευτο: Συμβόλαιο 50 εκατ. για προστασία των στελεχών του ΤΧΣ από επιζήμιες αποφάσεις τους


Απίστευτο. Παρέχεται «χρυσό» ασφαλιστικό συμβόλαιο ύψους 1 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια στα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το οποίο θα καλύπτονται έναντι αστικής ευθύνης απο ενδεχόμενες αγωγές που... εγείρει οποιοσδήποτε τρίτος για πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Μέγιστο όριο κάλυψης έχουν οριστεί τα 50 εκατ. ευρώ.
Το θέμα έφεραν στη Βουλή με ερώτηση προς τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, Ε. Τσακαλώτος, Νάντια Βαλαβάνη, Δ. Γελαλής, Κ. Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Ε. Διαμαντόπουλος και Αλ. Μεϊκόπουλος, οι οποίοι ζητούν να κατατεθεί το σχέδιο ασφαλιστικού συμβολαίου.
Η προκήρυξη  του διαγωνισμού για την ασφάλιση των υψηλόβαθμων μελών του ταμείου με ημερομηνία 11/6 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΤΧΣ. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι οι κκ Αναστασία Σακελλαρίου (δ/νουσα σύμβουλος), Γιώργος Κουτσός (αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος), Αναστάσιος Γάγαλης (μέλος), του Γενικού Συμβουλίου οι κκ Χρήστος Σκλαβούνης (πρόεδρος),  Pierre Mariani (μη εκτελεστικό μέλος), Ιωάννης Ζαφειρίου (μη εκτελεστικό μέλος), Stephan Wilcke (μη εκτελεστικό μέλος), Wouter Devriendt (μη εκτελεστικό μέλος), Βασίλης Σπηλιωτόπουλος (μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος της ΤτΕ), Αβραάμ Γούναρης (μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ).
Το ασφαλιστήριο είναι μονοετές με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια  και ανέρχεται σε 300.000 ευρώ για το πρώτο έτος ασφάλισης, ενώ για κάθε νέο έτος το συμβόλαιο δεν θα υπερβαίνει το ασφάλιστρο του   προηγούμενου χρόνου πάνω από 10%. Ως ημερομηνία επιλογής του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο έχει οριστεί η 28η Ιουλίου 2014.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου