Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Πρόκληση: Το χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος συνεχίζει να καταβάλλει μισθούς 3.000 ευρώ! (παραδείγματα)


thumb (1)Τρία χρόνια μετά τη ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου για τους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Όπως αποδεικνύει δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», υπάρχουν...
τρανταχτές ανισότητες ανάμεσα στους μισθούς των ΔΥ, όχι μόνο μεταξύ υπαλλήλων διαφορετικών υπουργείων με τα ίδια προσόντα και αρμοδιότητες, αλλά και εντός των ίδιων υπουργείων.
Πολλά τα ενδεικτικά παραδείγματα της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί, με το κατά άλλα, «ενιαίο» μισθολόγιο:
Υπάλληλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, απόφοιτος δημοτικού, με μηνιαίο μισθό 1.848 ευρώ. Στον αντίποδα, 1.610,91 ευρώ είναι ο μισθός υπαλλήλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε φορέα του υπουργείου Εσωτερικών.
Με μέσο όρο μισθού τα 2.672 ευρώ στο υπουργείο Ανάπτυξης για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, υπάλληλος με τα ίδια προσόντα, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών- που εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο- λαμβάνει 3.326,02 ευρώ.
Και τα μισθολογικά παράδοξα του Δημοσίου συνεχίζονται: Οι 18 εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του ΥΠΟΙΚ λαμβάνουν (μικτά) έκαστος 2.178,44 τον μήνα, όταν οι αντίστοιχοι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης (50 στον αριθμό), έχουν μισθό 1.887,46 ευρώ ανά εργαζόμενο.
Στο υπουργείο Οικονομικών, οι μόνιμοι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) έχουν μικτές μηνιαίες αποδοχές 2.390,22 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος μισθός των εργαζομένων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) είναι 2.375,06 ευρώ (μειωμένος κατά 15 ευρώ) και των υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 2.498,35 ευρώ.
Στο ίδιο υπουργείο, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές των μόνιμων υπαλλήλων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης είναι 2.085,05 ευρώ.
Τα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα μισθολογικά παράλογα, πρόεκυψαν από τα στοιχεία που παρέδωσαν στη Βουλή τα ίδια τα υπουργεία και τα επεξεργάστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης με την επιστημονική του ομάδα.
Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, είναι περισσότερο από εμφανής η αποτυχία της μισθολογικής εναρμόνισης των υπαλλήλων του.
Ως εκ τούτου η Τρόικα έχει ζητήσει από την Κυβέρνηση την επανεξέταση του, ώστε να το καταστήσει δικαιότερο, χωρίς όμως να επέλθει κάποιο δημοσιονομικό κενό.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου