Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

“Σκαμπίλι” του Αρείου Πάγου στο καλαματιανό “κολλητάρι” του Σαμαρά, εισαγγελέα Μπόμπολη, που πήγε να βγάλει λάδι τους απατεώνες και κλέφτες της Energa: Στο σκαμνί όλοι για κακούργημα
energa-hellas-power-1024x810__articleΤο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με βούλευμά του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη 19 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της «ENERGA» και «HELLAS POWER» .

Έτσι, οριστικά και αμετάκλητα οι...κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αντιμετωπίζοντας κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι 19 από τους 25 εμπλεκόμενους στην επίμαχη υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Οι δυο εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (αλλιώς χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από αίτηση ενός εκ των εμπλεκομένων, του Άρη Φλώρου, άσκησε αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος 365/2014, καθώς διαπίστωσε έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές.
Τελικά, σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και με βούλευμά του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης.
Αυτό που μένει τώρα είναι να μάθουμε όλους τους δικηγόρους υπεράσπισης τους. Θα έχει ενδιαφέρον…
www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου