Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Νέες προκλήσεις στη Θράκη, με το DEB να στήνει δίκτυο επιρροής των Ελλήνων Μουσουλμάνων



Συνεχίζουν την επίδειξη ισχύος στη Θράκη, με δύο προκλήσεις αυτή τη φορά, οι εκλεκτοί της Αγκυρας! Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μια ετοιμάζουν το «καραβάνι της αφθονίας» και από την άλλη συσσίτια μόνο για... τουρκόφρονες! Και όλα αυτά στη σκιά των
ποσοστών που πήραν στις πρόσφατες εκλογές σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου συγκέντρωσαν... 42% και 26% αντίστοιχα.

Με κεντρικό σύνθημα «Υardim elini uzat» («Δώσε χέρι βοήθειας»), το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ - DEB), με πρόσχημα την οικονομική κρίση, στήνει νέο δίκτυο επιρροής των Ελλήνων μουσουλμάνων που ζουν στη Θράκη. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων: «Τα είδη πρώτης ανάγκης θα διανέμονται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με τη βοήθεια των εκπροσώπων του ΚΙΕΦ από τα χωριά και τις γειτονιές της Ξάνθης», ζητώντας απ' όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στην καμπάνια «να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας στα γραφεία του κόμματός μας ή στους εκπροσώπους των χωριών και τις γειτονιές του ΚΙΕΦ».


Την ίδια ώρα, το λεγόμενο «καραβάνι της αφθονίας», που χρηματοδοτεί το τουρκικό ΥΠΕΞ, θα περάσει και πάλι τα σύνορα, για να προσφέρει πιλάφι με κοκκινιστό κρέας στους μουσουλμάνους της Θράκης, υπενθυμίζοντάς τους ότι είναι «εγγόνια Οθωμανών».


Το «καραβάνι», ένα κομβόι που αποτελείται από τρία φορτηγά TIR, δύο λεωφορεία, τρία μίνι μπας και οχήματα τεχνικής υποστήριξης, επισκέπτεται βαλκανικές πόλεις όπου ζουν μουσουλμάνοι, για να τους παραθέσει το λεγόμενο Ιφτάρ, το δείπνο ουσιαστικά μετά τη δύση του ηλίου, κατά τη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού.


 Το «καραβάνι» ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και έπειτα από «περιοδεία» σε Κροατία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία θα καταλήξει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ξάνθη και την Κομοτηνή από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου. Φέτος είναι η 10η χρονιά που το «καραβάνι» του... (εκ)τουρκισμού θα βρεθεί στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί το πομακοχώρι Σμίνθη στον νομό Ξάνθης (22/7) και το Κοπτερό στον νομό Ροδόπης (24/7).


Οι εκδηλώσεις, εκτός από τα πιλάφια με το κοκκινιστό κρέας, τα αριάνια και τους πύρινους λόγους για το ενδιαφέρον της «μητέρας πατρίδας», προσφέρει στους συμμετέχοντες και άφθονο… θέαμα, όπως συναυλίες με γνωστούς Τούρκους καλλιτέχνες ή χορευτικά με περιστρεφόμενους δερβίσηδες.


 Να σημειωθεί ότι οι... εθελοντές νεολαίοι της μειονότητας φορούν λευκά μπλουζάκια που φέρουν επάνω τους το οθωμανικό οικόσημο με την επιγραφή «Εγγόνια Οθωμανών».


Νίκος Ελευθερόγλου


www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου