Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Πρωτογενές πλεόνασμα μόνο στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας.


Προκειμένου να υπολογιστεί το πρωτογενές πλεόνασμα που μας εμφάνισαν κυβέρνηση και τρόϊκα, προφανώς υπολογίστηκαν στα έσοδα του δημοσίου και οι φόροι που του οφείλουν οι πολίτες, ως απαίτηση του δημοσίου. Όμως τα ποσά που οφείλονται από φόρους είναι... πέρα από κάθε λογική και δυνατότητα είσπραξης. Άρα για ποιο πλεόνασμα μιλάμε;

Υπενθυμίζουμε ότι κυβέρνηση και τρόϊκα μας είπαν ότι το 2013 πραγματοποιήθηκε
πρωτογενές πλεόνασμα 2,92 δις ευρώ. Μάλιστα για το πρώτο πεντάμηνο του 2014 η κυβέρνηση ανακοίνωσε υπερήφανα ότι πραγματοποιήθηκε και νέο πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 707 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα όμως βγαίνει στην επιφάνεια ότι οι συνολικές οφειλές των πολιτών προς την εφορία ανέρχονται σε 66,370 δις ευρώ!!! Μάλιστα, στους πρώτους μήνες του 2014, τα χρέη των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 5,2 δις ευρώ!!!!!! Και μόνο για το μήνα Μάϊο 2014 τα χρέη ανήλθαν σε 873 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής περί τα δημοσιονομικά, δεν υπάρχει πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα. Αντίθετα υπάρχει πλήρης οικονομική κατάρρευση λόγω οικονομικής αδυναμίας των πολιτών. Το πλεόνασμα που μας πλασάρει η κυβέρνηση είναι μόνο στα λογιστικά βιβλία του υπουργείου Οικονομικών, καθόσον στηρίζεται στην υπόθεση ότι θα εισπράξει αυτά τα 66,370 δις ευρώ!!!
Εσείς τι λέτε; Υπάρχει δυνατότητα να τα εισπράξει;   
 
hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου