Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Απέλυσαν τον Ντούγκιν και έναν συνεργάτη του από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας


douguine-353x210
O ηγέτης και ιδεολόγος της «Διεθνούς Ευρασιατικού Κινήματος" Αλέξανδρος Ντούγκιν, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής του τμήματος κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας Διεθνών Σχέσεων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, απολύθηκε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Βίκτορ Sadovnichiy. Σύμφωνα με Ντούγκιν η συμφωνία για τον...
επαναδιορισμό του  ως επικεφαλής του τμήματος υπεγράφη Μάιο του 2014. - Έτσι Ντούγκιν θα μπορούσε να διευθύνει το τμήμα μέχρι το 2019. Ο Ντούγκιν σημειωθεί ότι σε μια προσωπική συνομιλία του με τον πρύτανη του ανακοινώθηκε ότι η απολυση του σχετίζεται με τα γεγονότα στο νότιο-ανατολικά της Ουκρανίας.. ΟΝτούγκιν σημειωνεί επίσης ότι το Πανεπιστήμιο της Μόσχας απέλυσε επίσης τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνιολογίας Βλαντιμίρ Dobrenkov, ο οποίος διοικούσε την σχολή από το 1989.  ο Dobrenkov μαζί με τον Ντούγκιν το 2008 δημιούργησαν το Κέντρο Συντηρητικών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Ο Ντούγκιν είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Κρατική Δούμα του βουλευτή Sergei Naryshkin.
Αυτή η κίνηση θα πρέπει να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα στην χώρα μας, όπου κάποιοι - είτε για να "πουλήσουν" παραπάνω, είτε για να δημιουργήσουν εντυπώσεις - προσπαθούν να ταυτίσουν την Ρωσία με τις ιδεολογικές θέσεις του Ντούγκιν. Αποδεικνύεται με αυτή την απολυση ότι η συγκεκριμένη τάση ίσως να μην είναι τόσο δυναμική όσο κάποιοι πιστεύουν.
Ή ότι η Ρωσία έχει ήδη φτάσει σε κάποιου είδους "συμφωνία" σχετικά με το τι μέλλει γίγνεσθαι στην Ουκρανία και δεν μπορεί να αποδεχθεί κάποιους που θα δυναμιτίζουν τις συμφωνίες.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου